EyePet Move Edition

recenze  2
Martin Šmíd, 19. 9. 2010 20:39
Před rokem se na trhu objevila zajímavá hra EyePet, která nám přinesla na Playstation 3 virtuálního mazlíčka, přičemž k hrátkám s ním jsme nepoužívali klasický Dualshock, ale kamerku Playstation Eye a vlastní tělo. Pokud jste se s mončičákem ještě dostatečně nevyblbli, tak nyní máte možnost koupit EyePet Move Edition (nebo stáhnout patch), který podporuje nové ovladače, Playstation Move. Pojďme se na něj podívat.

V posledních letech tak nějak platilo, že se herní konzole neobejde bez nějakého toho mazlíčka, kterého budou moci hráči krmit, starat se o něj a sdílet s ním své problémy. Tuhle mánii započalo Tamagotchi, přičemž Nintendo poté přišlo s hrou Nintendo Dogs. Přesto nejlepšího mazlíčka posledních let nám přinesla v minulém roce Sony s hrou EyePet. Neobvyklé stvoření, které se vyklube z vajíčka, bylo splněným snem spousty dětí, které nemůžou mít doma nějakou tu živou potvoru, ať už z jakéhokoliv důvodu. Opravdu roztomilý mončičák si prostě musel získat srdce všech. Jeho hopsání, hraní si a otravování, spolu s jeho kukadly zapříčinilo, že se z EyePetu stal nečekaný hit. Sony se tak vyplatil risk vsadit na neexistujícího tvora, který připomíná mončičáka. Musíme říci, že je docela škoda, že něco tak roztomilého opravdu neexistuje. Troufáme si tvrdit, že kdyby se něco takového objevilo, tak už to mají všichni doma a možná by nahradil i jiného chlupatého mazlíčka, o kterém se říká, že je to nejlepší přítel člověka.

Po zapnutí Move edice je jasné, že dříve používaná podložka dostala zaslouženou dovolenou, takže ji zde potřebovat nebudete. Vše co k hraní potřebujete, je pouze Move ovladač, který nyní používáte místo podložky, a také samozřejmě vaše tělo a kamerku PS Eye. Tím, že nyní hru ovládáte s Move, přináší řadu výhod, od přesnosti začínaje, až po lepší navigaci v menu konče. Vše je tak nyní naprosto intuitivní a nemusíte tak šachovat s podložkou, kterou kamerka občas nezachytila a tak se z pohodlného hraní stávala občas hodně velká frustrace. To nyní odpadá, což je určitě velké plus. Jinak jde o klasický Eye Pet, jaký jsme znali před rokem. O mazlíčka se staráte hned po narození, přičemž ho nejen krmíte, ale i si s ním hrajete, myjete ho a v neposlední řadě mu také dáváte nějaký ten slušný obleček.

Celkově hra obsahuje 15 dnů, ve kterých budete mazlíčka učit novým kousků, a samozřejmě si s ním hrát. Po každém dnu se vám otevřou nové věci do volného režimu, přičemž po dokončení všech 15 misí se ze hry stává opravdu ta neuvěřitelně chytlavá zábava. Kampaň tak slouží jen jako jakýsi delší a přesnější tutoriál, během něhož se naučíme spoustě fíglům. Možností pak, jak si se svým novým mazlíčkem hrát, je opravdu obrovské možností. Nejprve si s ním hrajete na trampolíně, ale později dostanete spoustu dalších hraček, včetně bloku na kreslení. Jedna zajímavost na konec. Pokud se virtuální mazlíček dotkne na obrazovce Playstation Move ovladače, tak ten v reálu zavibruje a dokonce zabliká. Hra tak má v tomto opravdu velmi povedenou zpětnou vazbu, takže si budete připadat, jako by opravdu vedle vás hopsal.

Dostáváme se k audiovizuálnímu zpracování. Hodnotit grafiku této hry je docela těžká záležitost. Prostředí, kde se budete pohybovat, je totiž váš obývací pokoj. Jak moc pěkný ho máte a jak v něm máte naklizeno, to už je jen na vás. Pak je tu ale virtuální mončičák, který je zpracován opravdu nádherně, přičemž můžeme říci, že si s ním vývojáři pohráli do nejmenších detailů, takže se mu hýbají i jednotlivé chloupky na těle. Rovněž jsou graficky povedené i všelijaké hříčky a hračky, takže ke grafické stránce nemáme výhradu. EyePet je pořád pěknou hrou, ačkoliv už rok starou v tomhle ohledu. Co musíme vyzdvihnout, je i doprovodná hudba a určitě nadchnou i zvuky, ať už hraček, tak samotného hlavního hrdiny na obrazovce. Díky nim mončičák teprve ožije a vy si ho zamilujete, jako opravdového člena rodiny. Že dokáže získat neobyčejnou pozornost, to jsme vyzkoušeli i doma na rodině. Stačilo pár minut a už se u televize slezli naprosto všichni a užívali si s novým mazlíčkem.

EyePet je pořád skvělou hrou, a pokud jste neměli možnost si zahrát předchozí verzi, tak na ní zapomeňte. EyePet Move Edition je totiž daleko lepší a díky přesnosti ovladačů i zábavnější. Pokud si tak ovladače Playstation Move plánujete pořídit, je tohle právě jedna z těch her, která stojí za nákup. Navíc ji seženete i za pár stovek dneska, takže podle nás není co řešit. Minimálně několik týdnů bude EyePet Move Edition jasným hitem.

K hraní této hry potřebujete pohybový ovladač Playstation Move

EyePet Move Edition

ps3psp
Sony Computer Entertainment, SCEE London Studio
Datum vydání hry:
5. 9. 2010
KARTA HRY
8/10

Komentáře