Transformers: War of Cybertron

preview  9
Martin Šmíd, 27. 4. 2010 20:45
Po dvou filmech na motivy slavných Transformerů přichází třetí hra, která bude chtít navázat na komerční úspěch svých předchůdců a co se kvality týče, překonat je co možná nejvíce. O překonání obou met moc starost nemáme, protože Transformers je velmi silná značka, která neustále láká své fanoušky, přičemž překonat kvalitu předchozích stěží průměrných her asi také nebude žádný problém. Transformers: War of Cybertron právě přichází v našem preview.

Předchozí Transformers hry byly prostě zklamáním pro fanoušky. Nabízeli opravdu málo a spíše dělali filmové verzi ostudu. Toho si byl zřejmě vědom i samotný vydavatel Activision, který rozhodně s kvalitou spokojen být nemohl. Vyměnil tak tvůrčí tým a svěřil licenci vývojářům z High Moon. Ti si sedli, hodili filmové předlohy za hlavu a začali pracovat na originálním příběhu z tohoto jistě zajímavého univerza. Jak už název hry může lehce napovídat, tentokrát nebude místem událostí planeta Země, jako ve filmech, ale planeta Cybertron, kde transformeři spolu válčí už po staletí. Každý den na této nehostinné planetě probíhají obrovské bitvy epických rozměrů, což je ideálním místem pro vznik video hry. Probíhající bitvu navíc zastihneme ve fázi, kdy se schyluje k finální fázi, která má rozhodnout, jestli vyhrají Autoboti nebo Decepticoni.

Samotný příběh má být velkou devízou hry a vývojáři se dušují, že hráče čeká příběh plný nejrůznějších zvratů. Během hry navíc potkáme spoustu známých postav, ať už za jednu či druhou stranu. Očekávat tak můžeme transformery jako Megatron, Optimus Prime, Ratchet, Ironhid, Starscream, Soundwave nebo Bumblebee. I díky tomuto výčtu můžete odhadnout, že na hráče čekají hned dvě kampaně. Nyní ovšem nečekejte, že obě kampaně budou obsahovat jen jiný pohled na stejné události, jako tomu bylo v předchozích hrách. Nyní se nejdříve podíváme na kampaně, kde budeme válčit za Decepticony, abychom se pak chopili Autobotů, za které tuto válku zakončíme. Hra tak bude sledovat jen jeden na sebe navazující příběh. Vývojáři nyní říkají, že hráči se mají dozvědět spousty informací za každou stranu, přičemž i zjistí, proč vedou válku Decepticoni a jaký mají důvod. Dokonce během hry uvidíme jak takový Megatron přišel k moci a později ji zneužil ve svůj prospěch. To samé bude poté následovat i v části za Autoboty, kde uvidíme Optimuse, který nikdy nechtěl být vůdcem. Postupem hrou se jím ale stane a zavede Autoboty až na naší Zem.

Pokud máme čerpat z výroků vývojářů, bude Transformers: War of Cybertron velmi temnou hrou, což ovšem nemění nic na faktu, že půjde o velmi lineární střílečku. Sami vývojáři ji označují za takový robotický Gears of War. Na začátku každé mise si vždy hráč vybere určitého transformera, za kterého prožije danou misi. Můžeme očekávat klasické akční pasáže, kterými se budeme muset prostřílet, ale i divoké honičky. Dokonce vývojáři slibují speciální mise, kdy se transformeři změní na stíhačky, takže nás čekají i mise ve vzduchu. Celá hra je poté stavěna tak, aby díky neustálé akci přinesla co nejintenzivnější zážitek, díky čemuž by se hráč neměl ani na minutu nudit, což byl velký problém předchozích her, které spíše sázeli na otevřené prostředí a plnění nejrůznějších úkolů, které nedávaly v celkovém dění příliš smysl. To by nyní mělo odpadnout.

Hlavní kampaň v Transformers: War of Cybertron bude určitě zajímavá, ale vývojáři slibují i velmi kvalitní multiplayerovou část, která bude obsahovat několik kvalitních herních módů. Vývojáři z této části sice nic neprozradili, ale očekávat můžeme jistě klasickou hru všichni proto všem a rozhodně připadá do úvahy i klasický týmový režim, kde proti sobě nastoupí Decepticoni na jedné straně a na druhé Autoboti. Pokud vývojáři dodrží svého slibu a opravdu si dávají na multiplayerové části záležet, mohlo by nás čekat velké překvapení. Válčit totiž proti sobě obrovskými kovovými kolosy, to už jsme tu dlouho neměli v kvalitním zpracování. Rozhodně je to věc, na kterou se těšíme.

Ačkoliv se vývojáři zřejmě poučili z chyb předchozích her s touto licencí, i tak vypadá Transformers: War of Cybertron jako tuctová střílečka, která bude mít hodnotu maximálně pro fanoušky. Jestli se pleteme nebo ne uvidíme už v průběhu tohoto roku. Každopádně vývojářům musíme připočíst k dobru alespoň to, že hodili celou filmovou licenci za hlavu a snaží se hráčům ukázat trochu více z tohoto slavného univerza. Ostrých a zajímavých nábojů mají více než dost. Nyní je jen nevystřílet na prázdno.

Transformers: War for Cybertron

ps3x360wii
,
Datum vydání hry:
25. 6. 2010
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY

Komentáře