Warner Bros. se chce do budoucna soustředit hlavně na live service hry

novinka  24
Martin Šmíd, 5. 3. 2024 17:26
Nedávno se konala akce Morgan Stanley, během níž vystoupil šéf společnosti Warner Bros. Discovery J. B. Perrette a mluvil o strategii ohledně her, kterou budou uplatňovat do budoucna. Trochu překvapivé je, že tato strategie zahrnuje přesun z velkých AAA her na live service hry, mobilní hry a free-to-play hry. Perrette uvedl, že herní produkce Warner Bros. Discovery se v posledních letech zaměřovala hlavně na AAA hry pro PC a konzole, a je dle jeho slov skvělé, když nějaká taková uspěje. Třeba dobrodružná adventura Hogwarts Legacy byla nejprodávanější hrou minulého roku, ale takový úspěch dle Perretta není nikdy zaručen. Na druhou stranu ale poukázal na to, že jedna z posledních velkých her WBD, Suicide Squad: Kill the Justice League, byla obrovským zklamáním.

Plánem do budoucna je proto zaměřit se na klíčové značky a alespoň některé z nich přenést do mobilního a free-to-play prostoru, stejně jako pokračovat v investicích do live service her, které budou hráči hrát a utrácet v nich další peníze. To by mělo pomoci WBD generovat konzistentnější příjmy. „Místo toho, abychom jen vydali jednorázovou hru pro konzole, jak vytvoříme hru jako Hogwarts Legacy, která bude live service záležitostí, a lidé mohou v takovém světě trávit svůj čas,“ řekl.

Dodal, že WBD má v současnosti jedinečnou pozici, protože vlastní oblíbené značky jako Mortal Kombat, Game of Thrones, Harry Potter a DC, ale také hned 11 různých interních studií, která mohou vyvíjet hry. Pokud se nová strategie osvědčí, počítá se, že by mohla přinést videoherní divize velký růst v následujících letech. Upozornil ale, že vývoj her vyžaduje čas a nyní pokládají základy pro návratnost, která přijde až v letech 2025, 2026 nebo 2027. Warner Bros. Discovery v současnosti připravuje hry jako Harry Potter Quidditch nebo Wonder Woman. 

Zdroj: Gamespot

Suicide Squad: Kill the Justice League

ps5xsx
Warner Bros. Interactive Entertainment, Rocksteady Studios
Datum vydání hry:
2. 2. 2024
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
5/10

Komentáře