Ubisoft reaguje na kritiku hry Assassin’s Creed Shadows

novinka  34
Martin Šmíd, 23. 7. 2024 13:29
Hra Assassin’s Creed Shadows je od svého oznámení podrobována velkou kritikou, a to hlavně ze strany japonských hráčů, kterým se nelíbí, jak Ubisoft pracuje a značně překrucuje jejich historii. I proto třeba vznikla petice za zrušení hry. Nyní se Ubisoft rozhodl na kritiku japonských hráčů zareagovat dopisem na sociálních sítích, v němž přiznává, že si je vědom diskuzí ohledně Yasukeho, jednoho z hlavních protagonistů hry, který je označován jako africký samuraj. Tento hrdina je založen na skutečné historické postavě, který roku 1581 sloužil Odovi Nobunagovi. Jestli ale byl skutečným samurajem, o tom by se dalo diskutovat hodně dlouho. Každopádně Ubisoft v prohlášení zdůrazňuje, že hry ze série Assassin’s Creed nikdy nebyly historicky přesné, jen se snažily historií inspirovat. A právě tak tomu je i v případě hry Assassin’s Creed Shadows.

 „Od oznámení Assassin’s Creed Shadows jsme obdrželi mnoho pozitivní zpětné vazby, ale také kritiku od vás, našich japonských hráčů. Sdílíme vaši vášeň pro historii a hluboce respektujeme vaši péči o historickou a kulturní integritu, stejně tak bohaté dědictví. Naším záměrem nikdy nebylo prezentovat jakoukoliv hru ze série Assassin’s Creed jako faktické zobrazení historie a postav. Naopak, naším záměrem bylo podnítit zvědavost a povzbudit hráče k prozkoumávání a poznávání historického prostředí, kterým jsme se nechali inspirovat,“ zmiňuje Ubisoft v dopise. „Uznáváme, že některé prvky v našich propagačních materiálech nebyly přijaty dobře japonskou komunitou a způsobily v ní určité obavy. Za to se upřímně omlouváme. Chceme také objasnit, že ačkoliv jsme se v průběhu vývoje radili s některými odborníky, ti v žádném případě nenesou odpovědnost za rozhodnutí, která vývojáři přijímají v zájmu hratelnosti.“

„Ačkoli je Yasuke ve hře Assassin's Creed Shadows zobrazen jako samuraj, uznáváme, že je to předmětem debat a diskusí," dodává Ubisoft s tím, že díky výběru Yasukeho a Naoe mohli vytvořit daleko rozmanitější a zábavnější hratelnost, kterou hráči koncem roku ocení.

Zdroj: TZ

Assassin’s Creed Shadows

xsxps5
Ubisoft, Ubisoft Quebec
Datum vydání hry:
15. 11. 2024
Žánr:
Adventura
KARTA HRY

Komentáře