První informace o Sonic Lost World

novinka  5
Martin Šmíd, 29. 5. 2013 11:30
Včera jsme vám přinesli první trailer na plošinovku Sonic Lost World. Dnes se objevily první pořádné informace, které jistě potěší každého fanouška. Hra Sonic Lost World navazuje na sérii Sonic the Hedgehog, přičemž Sonic musí opět prohnat zlého Dr. Eggmana. Ten unikne hned na začátku na záhadný plovoucí ostrov Lost Hex, přičemž Sonic ho bude muset najít, ale i změřit síly s dalšími šesti nebezpečnými protivníky, kteří si říkají “Deadly Six.” Ti mají být nejen nebezpeční, ale příběh i oživí humorem. Jak už naznačil včerejší trailer, hra bude střídat klasické 2D pasáže s 3D úrovněmi. Více informací níže v novince.

Podle vývojářů byla při vývoji největší výzva v zachování klíčového pocitu rychlosti, ale zároveň ve vytvoření intuitivního ovládání, které bylo od minulosti upraveno. Úrovně se mají od sebe lišit nejen prostředím, ale i herními styly. Zatímco jedna bude čistě pro rychlé proběhnutí, v druhé bude více skákacích pasáží, které byly od minulosti značně vylepšeny, třeba o Parkour systém, a zjednodušeny pro lepší požitek z hraní. V prvních informacích byly zmíněny levely Wind Hill, Desert Ruins 1 a Desert Ruins 2.

Jedinou hratelnou postavou bude Sonic, ale přátelé jako Tails, Knuckles nebo Amy budou přítomni. Během hraní bude moci modrý ježek zachraňovat zvířata případně sbírat Red Star Rings, za což se odemkne spousta bonusového obsahu. Ke sbírání budou i Gold Cannons, které odemknou postraní cesty.

Sonic Lost World vyjde letos na podzim pro Nintendo Wii U a Nintendo 3DS. Na Wii U budou vývojáři používat hodně Wii U Gamepad, skrze který budete moci získat přístup k některým bočním cestám. Také je zmíněn Support Mode, v němž hlavní hráč hraje skrze Wii remote a nunchuck, no a druhý mu pomáhá skrze Wii U Gamepad. Něco podobného přinesl už poslední Mario. O kapesní verzi toho zatím moc nevíme, jen tedy má také nabídnout 3D úrovně. Na obrázky z ní se můžete podívat na kartě - http://konzolista.tiscali.cz/games/onegame?link=sonic-lost-world-4938&game4938-show=2 .

Zdroj: null

Sonic Lost World

3dswiiu
SEGA, SEGA
Datum vydání hry:
18. 10. 2013
Žánr:
Plošinovka, Adventura
KARTA HRY
5/10

Komentáře