Metro Last Light informace + obrázky + trailer

novinka  20
Martin Šmíd, 31. 5. 2011 17:13
V minulém roce studio A4 Games přineslo společně s vydavatelem THQ povedenou akční hru Metro 2033. Protože si neodnesla jen nadšené známky u herních novinářů, ale i pěkné přijetí u hráčů, bylo hned rozhodnuto o druhém dílu. Ten nebude vycházet z knižné předlohy Metro 2034 od Dmitryho Glukhovskyho, jak se doposud předpokládalo, ale nabídne hráčům zcela originální příběh, který se odehrává dvacet let po první hře. Toto rozhodnutí THQ vysvětluje tím, že převedení románu by nefungovalo ve formátu videohry moc dobře. Proto se rozhodli vývojáři pokračovat vlastním příběhem.

Lidé pořád žijí v moskevském metru, ale každý den musí být na pozoru před dotěrnými mutanty, kteří žijí na povrchu. Celé metro slouží jako jedna velká osada, ve které lidé žijí. Hlavním hrdinou bude opět Artyom, který nyní bude muset čelit daleko složitějšímu problému.

Druhý díl značně posílí i stealth prvky, kterými půjde vyřešit spoustu situací. Už tak nebude nutné hrát pouze Rambo stylem, ale spoustě střetům se takto bude dát vyhnout. Vývojáři dále zapracovali pořádně na grafice, která má mít spoustu nových efektů, a to i na konzolích. Díky tomu bude mít hra větší filmový nádech a dokonce v ní naleznete i novinku v podobě nečitelného prostředí. Ze zdí odpadá omítka, a také bude možné ničit úkryty, za kterými se schovávají vaši nepřátelé.

Vývojáři potvrdili i přítomnost multiplayeru, ale o něm zatím nechtějí vůbec nic říci. Na to mají ostatně spoustu času, protože Metro Last Light vyjde až v příštím roce pro Playstation 3 a Xbox 360. Ano, hra se dočká vydání i na konzoli od Sony, ačkoliv první díl na ní nevyšel. Na kartě naleznete první obrázky - http://www.konzolista.cz/databaze-her/hra/?link=metro-last-light-3283 . V novince najdete i první teaser trailer.
Zdroj: vg247

Metro: Last Light

ps3x360
Deep Silver, A4 Games
Datum vydání hry:
17. 5. 2013
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře