Logická střílečka Superhot nedá spát vašemu smyslu pro taktické schopnosti

novinka  2
BarackObama, 2. 2. 2016 16:08
Superhot není podivná, erotická hra a už vůbec ne simulátor elektrického sporáku, nýbrž stylizovaná puzzle-střílečka, která si velmi nápaditě pohrává s nadužívaným zpomalením času ve hrách – bullet timem. Koncept hry stvořila skupina 10 tvůrců pod vedením Piotra Iwanickiho v rámci soutěže 7DFPS, později trošku vyšperkovanou verzi nabídla všem zájemcům k vyzkoušení přímo v prohlížeči, a protože odezva veřejnosti byla zcela po právu obrovská, rozhodli se vývojáři hru vydat na PC již tento měsíc, načež verze pro Xbox One mají v plánu uvést pár týdnů poté.


Jistě koukáte na obrázek jako na zjevení, protože stylizace je minimalistická a na první pohled není zřetelné, v čem vlastně hra vyniká, když ne grafickým zpracováním. Pusťte si ale trailer a bude vám všechno hned jasné. Kouzlo Superhot tkví v tom, že čas ve hře se pohybuje jen tehdy, když se pohybuje i hlavní hrdina. Čím rychlejší pohyb, tím rychlejší tok času. To tvoří základní mechaniku hry i prostor pro přemýšlení – obrovskou přesilu nepřátel je třeba patřičně naporcovat, zbraně však hráči nedostanou žádné a musí je sbírat po padlých oponentech. Jde o příklad jednoduché, leč geniální herní mechaniky, na kterou se dá nabalit velké množství obsahu a dalších prvků, a jak se tvůrci zmínili již v minulosti, koncept vás rozhodně neomrzí ani v pozdějších fází hry.



Základní mechanika by hráčům měla vydržet minimálně do poloviny hry, poté slibují tvůrci přijít s něčím novým a překvapivým. Tak jako tak, i základní režim zastavitelného času má poskytovat dostatek zábavy a především náročnou hratelnost, kde je třeba plánovat každý další krok, neboť zemřít je snadné až příliš. Krom toho, zbraň můžete klidně zahodit a bojovat holýma rukama, záleží jen na vás a vašem stylu hry, jakým se přes nepřátele prokoušete. Styl je vůbec podstatná část hry, což jasně značí už zvolený název. Situací, které můžete zažít je nespočet, tvůrci si pro nás totiž připravili i různé druhy nepřátel (někteří budou také střelám uhýbat) s různými zbraněmi. S pomocí dodatečných mechanik, na vás tak čeká několikahodinová kampaň, po které na vás budou čekat bojové arény a specifické challenge, abyste za své peníze dostali obstojnou hodnotu.


Zdroj: Tisková zpráva

Superhot

ps4xonepsvr
, SUPERHOT
KARTA HRY

Komentáře