Halo 4: Lichtenštejnsko se proměnilo na bojiště

novinka  4
Martin Šmíd, 1. 11. 2012 15:45
Microsoft dnes oznámil, že poprvé v historii byl pro uvedení videohry proměněn celý stát. Významné pamětihodnosti Lichtenštejnského knížectví posloužily jako kulisy u příležitosti uvedení nejnovějšího dílu kultovní herní série Halo. Historický hrad ze 13. století nebo stále fungující důl pomohly vytvořit v srdci Evropy věrnou podobu světa známého z prostředí sci-fi série Halo a zprostředkovat všem zúčastněným opravdu nezapomenutelný zážitek. „Halo je franšízový trhák v hodnotě tří miliard dolarů, který utvářel historii zábavních her a vychoval celou generaci hráčů,“ uvedl Chris Lewis, viceprezident divize Interactive Entertainment Business společnosti Microsoft. „Už tehdy, když jsme při premiéře videohry poprvé v historii použili červený koberec nebo nechali hlavního hrdinu hry létat pomocí tryskového batohu nad londýnským Trafalgarským náměstím nám bylo jasné, že každé uvedení nového pokračování Halo bude bořit konvence. Nyní jsme zašli opět o kousek dál. Pro Halo 4 jsme přeměnili v tom největším myslitelném měřítku celý jeden stát,“ dodal Lewis. Níže v novince najdete další podrobnosti a video z celé akce.

Obvykle klidná krajina Lichtenštejnského venkova se na jeden den změnila v obrovské bojiště. Tým Xbox 360 ve spolupráci s Lichtenštejnskou vládou vytvořil svět inspirovaný populární videohrou Halo, které se od jejího uvedení v roce 2001 prodalo po celém světě už 46 milionů kopií.

Nejvěrnější fanoušci hry a zástupci médií ze 16 zemí byli přeneseni do mimozemského prostředí. Nejprve se ocitli na přísně tajném místě, aby pak kolem nich vypukla nefalšovaná válečná bitva. Že se kolem strhl krutý boj, poznal každý podle explozí pyrotechniky, bouřlivých zvukových efektů a věrohodných filmových kulis.

Proměnou prošla jedna z nejznámějších historických budov Lichtenštejnska, Gutenbergerův hrad ze 13. století. V prostorách hradu si účastnicí akce poprvé zahráli hru Halo 4. Do akce byly také zahrnuty prostory funkčního dolu, proměněného ve scénu plnou explozí a ohromujících efektů v popředí s hlavním hrdinou hry Master Chiefem. Jindy obyčejná louka se změnila v post-apokalyptickou válečnou zónu plnou pyrotechniky, speciálních efektů a rekvizit vytvářející autentický pohled na svět Halo.

Zdroj: Tisková zpráva, Microsoft

Halo 4

x360
Microsoft Game Studios, 343 Industries
Datum vydání hry:
6. 11. 2012
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře