FIFA 11 oficiálně

novinka  34
Martin Šmíd, 9. 6. 2010 15:26
Společnost Electronic Arts dnes oznámila, že její komerčně nejúspěšnější série v rámci značky EA SPORTS letos na podzim redefinuje autenticitu hráčů s vydáním FIFA 11. Funkce Personality+ přinese do FIFA 11 zcela nové pojetí autentického ztvárnění každého hráče na každé pozici, s míčem i bez něj. Půjde o zcela nový způsob reflexe individuálních schopností a dovedností hráčů, jež bude podle nich možné naprosto jasně odlišit.

Personality+ odlišuje jednotlivé hráče prostřednictvím databáze, která vyhodnocuje a „známkuje“ soubor dovedností každého z nich v rozsahu 36 atributů a 57 charakteristických vlastností. K získávání údajů o všech skutečných hráčích využívá EA SPORTS FIFA síť 1700 skautů, editorů a kontrolorů, rozmístěných po celém světě. Zdrojem herního enginu, který je ve své kategorii v herním průmyslu špičkou, je právě jimi vytvořená databáze, patřící mezi jedny z vůbec nejrozsáhlejších na světě. Personality+ bude integrována v každém herním prvku.


Elitní hráči budou nyní schopni předvádět světovou extratřídu svých dovedností. Kaká z Realu Madrid zajistí přesné, kreativní přihrávky, Andrés Iniesta z Barcelony umně obehraje dorážející obránce pomocí ostrých kliček a vynikajícího vedení míče, Wayne Rooney z Manchester United v pohodě odstaví beky a bude v plném běhu pálit na branku z velkých vzdáleností a špičkoví obránci, jako Giorgio Chiellini z Juventusu, budou obírat protihráče o míč díky skvělému čtení hry, předvídavosti a bleskovým reakcím. Nové typy postav a modely hráčů dále odliší všechny fotbalisty na hřišti. Personality+ se navíc projeví také u brankářů, jejichž styl hry určí tradiční, či akrobatický způsob chytání reálného protějšku. Atributy skoků do strany ovlivní schopnosti brankářů likvidovat střely mířící mimo ně, zatímco reflexy určí, jak rychle budou schopni reagovat. Kvality světové špičky tak bude moci předvést i takový brankář jako Petr Čech z Chelsea FC.

FIFA 11 představí rovněž nový systém přihrávek „Pro Passing”, kde přesnost přihrávky určí schopnost hráče při zacházení s ovladačem i aktuální situace na hřišti, pohyb fotbalisty a úroveň jeho dovedností. Výsledkem bude velmi propracovaný způsob přihrávání, který hráče při perfektním zvládnutí náležitě odmění. Chybné vyhodnocení situace či síly přihrávky povede k pravděpodobné ztrátě míče. Nové typy přihrávek, jako například přihrávka s falší, umožní hráčům jistější a efektivnější hru.

FIFA 11 se objeví letos na podzim ve verzích pro PS3, Xbox 360, Wii, DS, PSP a PS2. První obrázky naleznete na kartě hry http://konzolista.cz/seznam-her/karta/fifa-11_1802.html .

Zdroj: TZ

FIFA 11

ps3x360wiipspdsps2
Electronic Arts / EA Sports, EA Sports
Datum vydání hry:
28. 9. 2010
Žánr:
Simulátor, Sport
KARTA HRY
9/10

Komentáře