Bungie oznámilo spoustu změn pro Destiny 2, během jara přibudou 6v6 zápasy i ranky

novinka  27
Martin Šmíd, 12. 1. 2018 1:53
Studio Bungie se probudilo ze zimního spánku a vydalo konečně očekávaný článek, v němž nastiňují budoucnost akce Destiny 2. Ti neměli moc důvod se do hry v poslední době vracet, proto je dobré vidět, že vývojáři na zpětnou vazbu reagují a připravují řadu zajímavých novinek. Více asi zde nemá cenu psát, raději se podívejte níže do novinky, kde vše najdete.

Studio Bungie nejprve objasnilo, jaký obsah můžeme čekat v rámci placených DLCček, ale také od sezón. Na obrázek se tedy podívejte níže. 

Eververse a Crimson Days event 
Velká kritika se v posledních týdnech snesla na Eververse, která jako jediná umožňuje díky engramům získat spoustu zajímavých věcí, jako jsou noví ghosti, lodě, emoce a tak dále, což by se ale mělo změnit. Vývojáři proto přidají ghosty a další tyto odměny i do klasických akcí, ať už půjde o Iron Banner a tak podobně. Navíc budou další způsoby, jak získat engramy, z nichž věci od Eververse padají. 

Některé novinky přijdou i s příchodem eventu Crimson Days, který odstartuje 13. Února. Během něho, když dokončíte Nightfall, raid nebo Crimson Days milestony, budete moci získat exkluzivní legendární taneček, weapon skiny, exotický sparrow a tak dále. Navíc za každý rank během eventu nezískáte pouze Illuminated engram, ale také Crimson engram, takže se zdvojnásobí loot. Crimson engramy navíc budou padat i z dokončování Crimson Days zápasů a dalších aktivit.

Novinky plánované na 30. ledna 

Masterwork brnění – Do hry přibude po vzoru zbraní i Masterwork brnění, které vám přidá několik nových zajímavých perků, které si budete moci měnit. 

Nové raidové odměny - Za procházení raidu budete moci získat speciální módy se specifickými raidovými perky. Módy pak doplní i raidoví ghosti a další odměny. Raidový vendor bude nově prodávat zbraně i brnění za tokeny, jako ostatní obchodníci. 

Novinky plánované na únor 

Strike Scoring + High Score Tracking - Bungie v minulém roce přišlo se zajímavým Strike Scoring modifikátorem do prvního Destiny, který si získal celkem slušnou oblibu. Proto určitě je dobré vidět, že se vrátí do druhého dílu a nahraní v Nightfall strike misích nepopulární časový limit. Od února si tak budete moci odemknout nové odměny, navíc vývojáři mají plán i přidat soutěžení mezi klany o to, kdo nahraje ve strike misi lepší výsledek. Tato funkce ale v únoru zatím dostupná nebude. 

Mods 2.0 – Vývojáři plánují předělání módů na zbraních a brnění. Módy mají v budoucnu mít větší dopad na vaše hraní a mají být i daleko zajímavější a rozmanitější. 

Uvidíte člena na týmu na mapě – Když budete s někým ve fireteamu, uvidíte ho na mapě světa, abyste věděli, kde se přesně nachází. 

Redukce opakovaného padání exotického vybavení – Určitě není pěkné, když vám ze dvou exotických engramů padne jedna a ta samá věc. Proto vývojáři přidají novinku, díky níž tato situace už nenastane. Sice vám bude moci padat stejná věc, ale ne po sobě.

Jaro 2018 

Druhé rozšíření - Vývojáři z Bungie v současnosti vyhodnocují zpětnou vazbu na první rozšíření Curse of Osiris a slibují, že se z kritiky poučí. Co od druhého rozšíření čekat, bude oznámeno v následujících týdnech. 

Crucible ranky – Vývojáři se začátkem třetí sezóny přidají ranky do Crucible, aby měli hráči důvod PvP hrát. Ve hře budou dva ranky. První Valor bude skákat, když odehrajete klasicky zápasy, přičemž výhra rank jen urychlí, přičemž za prohru nebudete penalizováni. Druhý rank Glory už bude penalizovat hráče za prohry, takže budete potřebovat pro lepší rank vyhrávat. 

Soukromé zápasy – Vývojáři přidají do hry během jara soukromé zápasy, abyste mohli hrát jen s kamarády. Budou prakticky mít stejná nastavení, jako měly v prvním díle. 

6v6 Playlist – Do hry přibudou 6v6 PvP zápasy, které si získaly v prvním díle velkou oblibu a hráči po nich od vydání Destiny 2 volali. 

Mayhem Event – Během třetí sezóny se vrátí Mayhem event, který byl dostupný během posledního vánočního eventu

Další plánované novinky, zatím bez termínu

  • Nové vybalancování zbraní
  • Nové vybalancování exotických předmětů, aby poskytovaly větší výhodu a mělo smysl je využívat.
  • Sezónní reputace u vendorů – každý vendor bude mít v budoucnu sezóní reputaci, díky níž budete moci získat exkluzivní odměny
  • Další změny pro Iron Banner a Faction Rallies dle zpětné vazby hráčů
  • Budete si moci navolit až čtyři emoce najednou.
  • Vault dozná změny. Rozšíří se a přibude záložka pro Vault Collections pro exotické lodě, ghosty a sparrowy
  • Vývojáři chystají změny pro Heroic Strike mise, aby bylo zábavnější je chodit. 

Změny plánované na podzim 2018 (je možné, že něco přijde dříve)

  • Přidání sběratelských předmětů a knížek s rekordy
  • Přidání crucible playlistů (vrátí se Rumble)
  • Lepší klanové odměny
  • Masterwork exotické vybavení
  • Změny v Trials of the Nine
  • Úpravy v rozebírání shaderů
  • Změny v matchmakingu – Hlavně co se týče solo vs. Fireteam zápasů 

Zdroj: Tisková zpráva

Destiny 2

ps4xone
Activision, Bungie
Datum vydání hry:
6. 9. 2017
Žánr:
Střílečka, RPG, Taktická, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře