Bungie: Musíme lépe komunikovat s fanoušky, oznámeny dva prosincové updaty

novinka  16
Martin Šmíd, 30. 11. 2017 1:35
Studio Bungie na včerejší večer slibovalo stream, v němž odhalí nové brnění, zbraně a PvP mapy z chystaného rozšíření pro Destiny 2, které vyjde příští týden v úterý. Nakonec ale z tohoto sešlo, protože vývojáři musejí s hráči mluvit o daleko důležitějších věcech, pokud chtějí Destiny 2 znovu nakopnout. Ačkoliv měla hra solidně nakročeno, vývojáři ji nedokázali dostatečně po vydání obohacovat, navíc některé její systémy začaly hráčům hodně vadit. Není proto divu, že ji hodně hráčů přestává hrát. „Náš tým četl zpětnou vazbu a pracuje na aktualizacích, které mají za cíl zlepšit hru. Také jsme četli tvrdou kritiku ohledně nedostačující komunikace. Souhlasíme, že musíme být v tomto daleko otevřenější. V budoucnu budou herní systémy, funkce a aktualizace Destiny 2 navrženy speciálně tak, aby podporovaly hráče, kteří chtějí, aby se z Destiny stal jejich koníček, hra, k níž se budou vracet, a hrou, v níž si budou moci vytvářet kamarády. Chceme, aby Destiny byla hra, která vejde do vašeho života a poskytne vám důvody, abyste se k ní vraceli a hráli se svými kamarády, klany a rodinami. Chceme, aby Destiny byl svět, jehož chcete být součástí. Víme, jak frustrující je, když je nedostatečný dialog s vývojovým týmem. Dáváme závazek, že v tomto budeme dělat daleko lepší práci v budoucnu,“ říká na oficiálním webu Luke Smith a Chris Barrett.

Bungie v současnosti připravuje dva prosincové updaty (5. prosince a 12. prosince bude druhý), které se pokusí hru značně vylepšit. Budou pochopitelně dostupné pro všechny hráče, i ty, kteří si nehodlají koupit zatím rozšíření Curse of Osiris. 

12. prosince – Masterworks zbraně – Nově budou moci padat z engramů speciální legendární Masterworks zbraně, které mají oproti normálním legendárním zbraním několik novinek. Jednak budou ukazovat, kolik jste s ní zabili protivníků, ale také budou obsahovat jeden random perk, který budete moci měnit. Největší šanci na získání Masterworks zbraně budete mít z raidu nebo Trials of the Nine. V budoucnu hodlají vývojáři tento systém uplatnit i u gearu, ale kdy se tak stane, zatím oznámeno nebylo. Pokud nebudete některou Masterworks zbraň chtít, můžete ji rozebrat, čímž získáte speciální materiál, díky němuž budete moci na Masterworks verzi povýšit jakoukoliv jinou legendární zbraň, kterou jste si oblíbili.

5. prosince – Ornamenty na zbroji – S rozšířením nepřibudou do hry nové sety brnění, jako tomu bylo v minulosti, ale každý set budete moci vybavit ornamentem, který ho prakticky designově změní. Jedná se tak svým způsobem o změnu vzhledu. Tento systém nám přijde docela zajímavý, protože tak nebudete muset mít ve vaultu dva sety třeba od Shaxxe, ale postačí vám jeden, na němž si budete přepínat vzhled. Ornamenty budete moci získávat za různé aktivity, přičemž budou dostupné pro sety od Vanguarda, Crucible, Trials of the Nine, Iron Banner, Dead Orbit, Future War Cult, New Monarchy a Eater of Worlds Raid Lair. 

12. prosince – Nakupování zbroje a zbraní za tokeny a shardy – Systém tokenů, za které se kupuje u jednotlivých vendorů engram s random věcí, se hráčům moc nelíbí. Proto vývojáři umožní, abyste za Legendární shardy a tokeny si koupili vždy věc, kterou chcete. Každý vendor bude mít vždy všechno oblečení a každý týden jinou zbraň k přímému prodeji. 

12. prosince – Xur bude mít nové věci – Obchodník Xur bude stále prodávat exotickou výbavu, ale také se dočká několika novinek. Jednak každý týden bude nabízet jeden speciální Fated engram, který zaručí, že vám z něj padne exotická věc, kterou ještě nemáte ve sbírce. Jistě skvělá novinka. Dále bude prodávat jako v prvním díle Three of Coins, díky čemuž si budete moci po čtyři hodiny zvýšit šanci na padnutí exotické věci.

5. prosince – Banshee bude prodávat módy – Obchodník Banshee bude nově prodávat specifické legendární modifikátory. Ty se budou měnit každý den.

12. prosince – Zavala a Lord Shaxx budou prodávat speciální dárkový balíček, který když použijete, budete mít garantovanou odměnu za dokončení aktivity (strike mise/crucible zápas)

12. prosince – Vendoři vás budou vyzívat k vložení tokenů pouze v případě, pokud jich máte dost pro další engram

5. prosince – Update změní počty tokenů, které získáte za různé aktivit. Za denní úkoly bude tokenů daleko více. Když budete hledat truhly s poklady pro Cayda, budete získávat i místní reputační tokeny. Ve strike misích budete dostávat více Vanguard tokenů

Více o updatech hodlají vývojáři prozradit v následujících dnech. Stejně tak se více rozpovídají o Dawning eventu, který odstartuje v polovině prosince.

Budoucnost
To by bylo k prosincovým novinkám, ale vývojáři z Bungie poslouchají zpětnou vazbu od hráčů a proto na příští rok připravují další novinky. 

  • V lednu aktualizace přinese lepší odměny za dokončení Prestige aktivit

  • Bungie připravuje lepší odměny za dokončení Adventures a Ztracených sektorů

  • Začátkem roku přibudou slíbené soukromé zápasy

  • Připravují se tresty pro hráče, kteří předčasně odejdou ze soutěžního PvP zápasu

  • Bungie pracuje na zlepšeném rozhraní pro tanečky a emoty

  • Jednou z priorit v Bungie pro příští rok jsou Ranked hry

Naší velkou recenzi na rozšíření Curse of Osiris si budete moci přečíst už velmi brzy. 

Zdroj: Tisková zpráva

Destiny 2

ps4xone
Activision, Bungie
Datum vydání hry:
6. 9. 2017
Žánr:
Střílečka, RPG, Taktická, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře