Toshihiro Nagoshi opouští SEGU, oznámeno pokračování hry Yakuza: Like a Dragon

novinka  8
Martin Šmíd, 8. 10. 2021 13:45
Společnost SEGA před malou chvilkou oznámila, že ji opouští Toshihiro Nagoshi, který působil ve studiu Ryu Ga Gotoku Studio, které se zaměřovalo na série Yakuza a Lost Judgment. Společně s ním odchází i producent Daisuke Sato. O odchodu Nagoshi se začalo spekulovat před několika týdny. Bloomberg totiž přinesl informaci, že o něj má zájem čínský gigant NetEase, který hodlá dále expandovat. Nyní máme zprávu oficiálně potvrzenou.

„S mým odchodem ze společnosti SEGA opouštím také pozici vedoucího studia Ryu Ga Gotoku. Děkuji fanouškům, kteří nás a sérii Yakuza podporovali po mnoho let. Patří vám můj upřímný a hluboký dík. Vytrval jsem a nyní jsem zde díky tomu, co jsem se naučil od mnoha lidí kolem sebe. Je to zásluha kolegů, kteří mě podporovali tak, že jsem mohl zdokonalovat své myšlení, abych neustále posouval hranice. Ode dneška se rodí nové studio Ryu Ga Gotoku, kde bude série žít dál. Ačkoli nevím jistě, co vytvoří, věřím, že nová generace ještě více posílí základy, které jsme za ta léta vybudovali, a přinese skvělé hry. Aby toho dosáhli, musí se i oni nadále učit, klást si výzvy a růst. Žádám vás, abyste i nadále podporovali úsilí studia. Ještě jednou bych vám všem rád vyjádřil své nejhlubší uznání. Moc vám děkuji za vaši podporu,“ řekl v oznámení o svém odchodu Toshihiro Nagoshi.

Svoji zprávu fanouškům poslal i režisér Masayoshi Yokoyama, současný šéf Ryu Ga Gotoku Studio. „Při oznamování nové struktury studia jsem přemýšlel, co bych měl všem sdělit. Pak jsem si vzpomněl na slova, která jsem pronesl 31. srpna před deseti lety na pódiu při oznámení zahájení činnosti studia Ryu Ga Gotoku: "Jsem hrdý na to, že tu dnes stojím jako člen studia." Tehdy jsem měl nesmírný pocit hrdosti a tento pocit se nezměnil ani dnes. Pro fanoušky, kteří sérii podporovali, a pro herce a vývojáře musí být hry, které studio Ryu Ga Gotoku vytváří, něčím, na co mohou být všichni hrdí. Předchůdci Ryu Ga Gotoku předali své přesvědčení a know-how každému zaměstnanci. Můžete se o tom přesvědčit v nedávno vydaném Lost Judgment a uvidíte to i v připravovaném pokračování hry Yakuza: Like a Dragon, které bude pokračovat v příběhu Ichibana Kasugy. Na této hře v současné době pracují producent Sakamoto a režiséři Horii, Ito a Mitake. Já následně s dalšími pracuji na příběhu,“ stojí v oznámení. Více podrobností o pokračování hry Yakuza: Like a Dragon nemáme. 

Zdroj: Tisková zpráva

Yakuza: Like a Dragon

ps4xoneps5xsx
SEGA, SEGA
Datum vydání hry:
13. 11. 2020
Žánr:
RPG, Hack and slash/Beat 'em up, Adventura
KARTA HRY

Komentáře