Nejočekávanější hry druhé poloviny letošního roku

special  51
Martin Šmíd, 5. 8. 2019 22:48
Polovinu letošního roku už máme dávno za sebou. Dočkali jsme se celé řady kvalitních her, ale celá řada dalších je na cestě. Dalo by se říci, že letošní podzim bude plný nejen pokračování zajetých velkých značek, ale dočkáme se i několika zcela nových značek, které budou bojovat o přízeň hráčů. I proto jsme se rozhodli připravit tento speciál, v němž se na očekávané novinky podíváme a hlavně i připomeneme, co vše nás během podzimu čeká. Dejte se tedy do čtení. Do komentářů nám pak určitě napište, na jakou hru se nejvíce těšíte vy. Klidně i tu, která se do seznamu nevešla.

Control (27. 8. 2019) Studio Remedy Entertainment (Max Payne, Alan Wake a Quantum Break) se před několika lety dalo dohromady s rostoucím herním vydavatelem 505 Games, výsledkem čehož je očekávaná akční hra ze třetí osoby Control. Ačkoliv má stavět opět na silném příběhu a efektivní akci, rozhodli se vývojáři jít i trochu jiným směrem. Control totiž není prostou lineární střílečkou, ale úrovně jsou navrženy v Metroidvania stylu. Postupně se tak budete moci s hlavní hrdinkou Jesse Fadenovou vracet do už prošlých lokací a hledat nové skryté chodby. Control asi nemá tu největší marketingovou kampaň, ale rozhodně se dá označit za černého koně letošního roku. Něco nám říká, že by mohlo jít o velký hit.

The Dark Pictures: Man of Medan (30. 8. 2019) Vývojáři ze studia Supermassive Games si udělali mezi hráči skvělé jméno výbornou hororovou adventurou Until Dawn pro PlayStation 4. V současnosti ve spolupráci s Bandai Namco připravují sérii hororových her The Dark Pictures Anthology, přičemž první Man of Medan vyjde už koncem tohoto měsíce. Ta sleduje čtyři mladé američany, kteří se vydávají hledat legendární ztracenou loď z druhé světové války. Ta je opředena řadou tajemství, ale netuší, že když ji najdou, nebudou moci oslavovat, ale bude je čekat to pravé peklo a boj o holý život. Ve hře bude možné si vybrat postavu a následně bude jen na vás, kdo nakonec přežije a dostane se zpět na zem.

Monster Hunter World: Iceborne (6. 9. 2019) Ještě před několika lety byla série Monster Hunter od Capcomu oblíbená hlavně v domovském Japonsku. Pak ale přišel díl World pro současné domácí konzole a hned se z něj stal celosvětový fenomén a nejúspěšnější hra v historii Capcomu. Pokud jste si tuto výbornou akční RPG hru, která se točí kolem lovu nejrůznějších menších i větších monster, zamilovali, určitě už čekáte na velké rozšíření Iceborne. To nabídne zcela novou zasněženou lokaci, ale také nová monstra, zbraně, sety brnění a další velké či malé novinky. Někteří zahraniční novináři dokonce označili Iceborne spíše za pokračování Monster Hunter World než jen rozšíření, protože toho nabídne opravdu hodně.

Xbox One exkluzivita - Gears 5 (10. 9. 2019) V září se majitelé konzole Xbox One dočkají nového dílu oblíbené série Gears. Podle vývojářů se jedná o zatím nejambicióznější díl celé série, který přinese nejen obrovskou příběhovou kampaň, ale také nový kooperativní režim Escape či rozsáhlý multiplayer. Co se týče příběhové části, ta bude sledovat Kait Diazovou, která se rozhodne utéct pryč, aby odhalila, co ji spojuje s nepřítelem. Zdá se, že série Gears se letos v září vrátí ve velké formě.

Borderlands 3 (13. 9. 2019) Studio Gearbox po letech konečně vyslyšelo volání fanoušků série Borderlands a letos v září přinese očekávaný třetí díl. Ten má jako předchůdci stavět na rychlé akci, bláznivých přestřelkách, kvalitním příběhu se spoustou oblíbených i nových postav a také kooperaci. Vývojáři se navíc nechali slyšet, že připravují i bohatý end game obsah, který bude zahrnovat i vůbec první raid. O něm ale zatím moc konkrétních informací nemáme. „Na drsném konci galaxie se nachází skupina planet nemilosrdně vykořisťovaných militarizovanými korporacemi. Borderlands – tvůj domov přetékající rabováním a násilím. A ještě ke všemu se teď objevil pomatený kult The Children of the Vault, který se šíří jako mezihvězdná nákaza. Jen ty máš spojence a arzenál zbraní, s nimiž ho dokážeš zastavit. Pusť se do hry jako jeden ze čtyř úplně nových a značně přizpůsobitelných lovců pokladů – těch nejtvrdších lovců pokladů z Borderlands. Přizpůsob si svého lovce pokladů tunami možností a s pomocí odlišných stromů dovedností mu navrhni vlastnosti odpovídající tvému oblíbenému hernímu stylu,“ stojí v popisku hry.

Nintendo Switch exkluzivita - The Legend of Zelda: Link’s Awakening (20. 9. 2019) Na regulérní velkou hru ze série The Legend of Zelda si budeme muset ještě chvilku počkat. Už v září si ale budeme moci zkrátit čekání remakem dílu The Legend of Zelda: Link’s Awakening, který přináší kompletně novou vizuální stránku. V tomto klasickém dobrodružství, které se poprvé objevilo na kapesní konzoli GameBoy před 25 lety, budeme Linka doprovázet na záhadný ostrov Koholint.

Destiny 2: Shadowkeep (1. 10. 2019) Studio Bungie začátkem roku oznámilo, že se po několika letech rozchází s Activisionem a získalo navíc kompletní vydavatelská práva na svoji sérii Destiny. Jak moc velký vliv to bude mít na další vývoj akční hry Destiny 2 se teprve uvidí, ale mnohé nastíní velké rozšíření Shadowkeep, které bylo nedávno odloženo na začátek října. V něm se vypravíme zpět na oblíbený Měsíc, kde se probouzí ty nejhorší noční můry Guardianů. Vývojáři slibují zcela novou příběhovou linku a bohatý end game obsah včele s novým raidem. Navíc bylo slíbeno, že se v nové sezóně budou věnovat i PvP části, která byla v poslední době dost opomíjena, a moc novinek do ní přidáno nebylo. Snad se vrátí i oblíbený režim Trials, ale na potvrzení si musíme počkat. Každopádně pro fanoušky Destiny 2 bude vydání Shadowkeepu jednou z hlavních událostí letošního podzimu.

PlayStation 4 exkluzivita - Concrete Genie (8. 10. 2019) Před několika lety vzniklo pod Sony zcela nové herní studio Pixelopus, složené z několika mladých talentovaných vývojářů. Jejich první počin Entwined se sice moc do herní historie nezapsal, ale velkou naději má určitě připravovaná novinka Concrete Genie. Jde o daleko ambicióznější hru s větším rozpočtem. Concrete Genie je dobrodružná adventura, v níž se chopíte mladého chlapce Ashe. Ten je od malička šikanován, nemá moc kamarádů, a proto žije v samotě. Jednoho dne ale zjistí, že dokáže oživovat malby, což chce využít k tomu, aby znovu rozzářil jinak špinavé a temné městečko Denska. Hře by mohla pomoci během vydání nižší cena, ale také kompletní česká lokalizace včetně dabingu.

Call of Duty: Modern Warfare (25. 10. 2019) Studio Infinity Ward chystá na letošní říjen akční hru Call of Duty: Modern Warfare, která má přinést do celé slavné série značné oživení. Už to, že hra bude postavena na zcela novém moderním enginu mnohým fanouškům udělalo obrovskou radost, ale vrátí se i velká příběhová kampaň pro jednoho hráče a velmi důležitý je pochopitelně i multiplayer. Ten se vrátí spíše ke kořenům série, ale nabídne i rozsáhlejší bitvy a řadu nových herních režimů. Zatím to vypadá, že by se série Call of Duty mohla vrátit ve velkém stylu, ostatně Modern Warfare má být nejambicióznějším dílem, na jakém kdy studio Infinity Ward pracovalo. Uvidíme v říjnu, ale ukázky vypadají opravdu parádně.

PlayStation 4 exkluzivita - MediEvil (25. 10. 2019) Sony v posledních letech ráda oživuje své slavné klasiky z prvního PlayStationu. Ať už sama, tak ve spolupráci s ostatními vydavateli. Na konec října si přichystala remake hry MediEvil. Ten připravují vývojáři ze studia Other Ocean, kteří původní hru předělali kompletně do nového grafického kabátku, ale vylepšena měla být i hratelnost, aby působila moderně a oslovila nejen fanoušky, ale také nové hráče. „Ujmi se role Sira Daniela Fortesquea, pošetilého a dlouho mrtvého rytíře, kterého 100 let po jeho trapném odchodu z tohoto světa omylem oživil zlý čaroděj Zarok. Království Gallowmere čelí útoku hord démonů čaroděje Zaroka, kterým v cestě stojí jen kostlivec Sir Dan. Tento nemrtvý dobrodruh se zubatým úsměvem dostal druhou šanci – dokážeš přemoci Zaroka a vrátit Siru Danovi čest, kterou ztratil za života?,“ stojí v oficiálním popisku hry. MediEvil zaútočí na hráče nejen sympatickou cenou, ale také kompletní českou lokalizací včetně dabingu.

Nintendo Switch exkluzivita - Luigi’s Mansion 3 (31. 10. 2019) Ačkoliv Luigi není tak populární postavičkou jako jeho bratr Mario, jeho první dvě dobrodružství plná duchů si získala velké množství fanoušků. Není divu, že se na třetí díl netrpělivě čekalo a jeho oznámení pro Nintendo Switch udělalo velkou radost. Třetí díl přitom bude stavět na osvědčeném receptu, ale vývojáři si přichystali i řadu novinek. Každopádně Luigi bude muset popadnout vylepšený vysavač Poltergust G-00 a vydat se do strašidelného hotelu, aby zachránil své přátele před krutým osudem.

PlayStation 4 exkluzivita - Death Stranding (8. 11. 2019) Když Hideo Kojima opustil Konami, založil si po pár týdnech své vlastní nezávislé studio Kojima Productions. Na stole mu přistálo hned několik nabídek od velkých vydavatelů, ale nakonec se rozhodl pro Sony, s níž měl v minulosti skvělé vztahy. S finanční pomocí japonského giganta mohl najmout řadu talentovaných vývojářů a pustit se do vývoje hry Death Stranding, v níž si zahrají známé filmové hvězdy - Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Lindsay Wagner, Léa Seydoux a Guillermo del Toro. Hideo Kojima popisuje Death Stranding jako nový typ akční hry, která má nabídnout nejen unikátní styl vyprávění příběhu, ale také inovativní herní mechanismy. Snad se mu tedy povede vše dotáhnout do zdárného konce a my se dočkáme opět obrovské pecky. Death Stranding si navíc budou moci užít všichni i u nás, protože vychází s českými titulky.

Nintendo Switch exkluzivita - Pokemon Sword, Pokemon Shield (15. 11. 2019) Jednou z nejvíce očekávaných her letošního podzimu je nový díl hlavní RPG série Pokémon, který vyrazí na pulty obchodů s podtituly Sword nebo Shield. Ať už si vyberete jakoukoliv verzi, vydáte se za dobrodružstvím do regionu Galar, který nabízí jak moderní města, tak idylický venkov či krásnou přírodu. Vývojáři přichystali i několik stadionů, kde se budete moci utkat s dalšími trenéry Pokémonů.

Star Wars Jedi: Fallen Order (15. 11. 2019) Co si budeme povídat. Když EA získala licenci na Star Wars, čekalo se, že přinese celou řadu kvalitních her. Dočkali jsme se ovšem jen dvou lehce nadprůměrných multiplayerových stříleček, přičemž ta druhá vzbudila během svého vydání obrovský rozruch kvůli přítomným mikrotransakcím a pay-to-win systému. Napravit reputaci mezi fanoušky si bude chtít EA singleplayerovou příběhovou akcí Star Wars Jedi: Fallen Order, na níž pracují zkušení vývojáři ze studia Respawn Entertainment. Ta zatím dle prvních ukázek vypadá rozhodně slibně. Hlavně díky svému soubojovému systému, který v mnohém připomíná Sekiro od FromSoftware. Nemusíte se ale bát, že by hra byla stejně těžká. Pořád míří na daleko větší skupinku hráčů, ale inspirace je zcela evidentní a mohla by jí i prospět. Uvidíme v polovině listopadu.

Doom Eternal (22. 11. 2019) Před zhruba třemi lety nám vývojáři ze studia id Software naservírovali restart série DOOM, který se mimořádně povedl. Po hororově laděném třetím díle jsme se dočkali opět parádní rychlé akce, která si na nic nehrála a nabídla fanouškům přesně to, po čem toužili. Na jejích základech v současnosti vývojáři připravují ještě ambicióznější pokračování. To slibuje opět likvidaci nejrůznějších pekelných potvor za pomocí řady zbraní, od samopalů po brokovnice nebo nějaké ty další hračky. Věříme, že půjde o parádní akci a skvělé zakončení letošního roku.

Další očekávané hry druhé poloviny letošního roku

Catherine: Full Body (3. 9. 2019) 
Torchlight 2 (3. 9. 2019) 
GreedFall (10. 9. 2019) 
eFootball PES 2020 (10. 9. 2019) 
Daemon X Machina (13. 9. 2019) 
Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered (20. 9. 2019) 
FIFA 20 (20. 9. 2019) 
The Surge 2 (24. 9. 2019) Code Vein (27. 9. 2019) 
Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (4. 10. 2019) 
Ghostbusters: The Video Game Remastered (4. 10. 2019) 
Grid (11. 10. 2019) 
The Outer Worlds (25. 10. 2019) 
New Super Lucky’s Tale (8. 11. 2019) 
Shenmue 3 (19. 11. 2019)

Komentáře