Assassin's Creed: Brotherhood - The Da Vinci Disappearance

recenze  12
Lukáš Petr - sodak11, 19. 3. 2011 13:27
Dle mého názoru jedna z nejlepších her roku 2010, Assassin's Creed: Brotherhood, dostala už několik DLC balíčků, ale až nyní se fanoušci dočkali plnohodnotného dodatečného obsahu s názvem The Da Vinci Disappearance. Pojďme se nyní podívat, jak tento počin Ubisoftu dopadl.

Tento dodatečný balíček se dá popsat jedním slovem, to slovo je „wow“. Ještě nikdy jsem nehrál takto skvělý balíček, který by přinesl tolik nového, ať už do SP části nebo MP části hry. Není to rozšíření přímo herní, spíše by se, dle mého názoru, dalo považovat za film, který na hru navazuje. Dokonce by se dalo říci, že tvůrci Assassin's Creed tímto činem překonali i samotné „mistry“ z Bioware. Pojďme si nyní více přiblížit jednotlivé části hry, které stažením tohoto balíčku nabudou o další skvělé hodiny hraní.

Singleplayer
Příběhová linie DLC přímo navazuje na hlavní příběh, ale pokud jste hru ještě nedohráli, v pohodě můžete hrát i samostatně, bez znalosti základní části hry. V příběhu, který se mě podařilo dohrát za nějaké 3 – 4 hodiny, je opravdu mnoho nového, a pro fanoušky série je naprostou povinností toto vidět, slyšet a zažít. Nejen, že se dozvíte mnoho nových informací o samotné Leonardu Da Vincim, jeho žákovi a obrazech, které sám velký mistr namalovat, dokonce uvidíte samotnou Monu Lisu, která ještě není zcela dokončená a s Leonardem o ní prohodíte pár slov. Pro fanoušky hazardních her je tu jedna, která pochází ze skutečnosti této doby, která se opravdu hrála v 16. století. Nebudu tu rozepisovat celý příběh, protože se bojím, abych příliš nespoileroval, a tím vám nezkazil zážitek ze samotného hraní. Jen ještě jeden malý útržek z konce příběhu, pokud dohrajete a jste ve finální cut-scéně na odchodu od dalšího „záhadného předmětu“ s Leonardem prohodíte pár slov o tom, co zamýšlí do budoucna, dokonce by se to dalo považovat za náznak příběhu ve třetího dílu, ve kterém dle mého názoru bude opět figurovat Ezio Auditore a Leonardo Da Vinci, ale to je jen taková malá spekulace, teď už nezbývá než čekat na oficiální oznámení třetího dílu, nyní ale zpět k DLC pro současného „asasína“.

Balíček nepřináší jen novu příběhovou linii, ale také veškeré In-game bonusy, které obdrželi pouze majitelé Codex a sběratelské edice. Mezi ně patří například nové mise, brnění a v multiplayerové části i dva nové charaktery úředníka a klauna. Pro sběratele trofejí a achievementů je tu i 10 nový kousků pouze pro SP část, jsou vcelku lehké, až na jednu stříbrnou trofej, u které musíte kompletně celou hru Assassin's Creed: Brotherhood, včetně všech vedlejších misí a Da Vinciho misí dohrát na 100%, ale pro opravdové fanoušky toto jistě nebude problém.

Multiplayer
Do multiplayerové části, přináší DLC spoustu nových možností, v menu hry je uvedeno pod názvem Animus Project Update 3. Podle mě je toto docela nevýhoda a není to zrovna šťastné řešení, protože pokud si chcete zahrát nějakou hru v MP, tak můžete mít aktivovaný vždy jen jeden Animus Project update, tyto updaty jsou celkem tři, při čemž první dva jsou zdarma třetí dostanete se zakoupením DLC balíčku The Da Vinci Disappearance. Tento třetí update v sobě obsahuje dva nové herní módy, jednu mapu, čtyři charaktery a spoustu nových menších doplňků.

Závěr
Pro fanoušky původní hry je toto DLC naprostou povinností. Všem, kteří hru mají a chtějí si nějak rozšířit základní příběh, mohu je doporučit. Pokud hru ještě nemáte, tak tento měsíc by měla vyjít kolekce v krabicové verzi se zatím všemi DLC, včetně tohoto dnes recenzovaného. Ještě na závěr bych dodal, že balíček na českém PSN stojí 270kč a na XBLA 800 bodů, po zakoupení si budete muset stáhnout téměř 1700 MB dat a pak už jen zapnout a hrát.

Assassin’s Creed: Brotherhood - The Da Vinci Disappearance

ps3x360
UbiSoft, UbiSoft
Datum vydání hry:
16. 11. 2010
KARTA HRY
9/10

Komentáře