Další hry studia 4A Games budou ovlivněny probíhající válkou na Ukrajině

novinka  2
Martin Šmíd, 25. 1. 2023 18:40
Studio 4A Games, které se proslavilo post-apokalyptickou akční sérií Metro, přesunulo před několika lety svoje hlavní sídlo na Maltu, ale stále hodně vývojářů pracuje v Kyjevě a dalších částech Ukrajiny. Nyní studio vydalo blogový příspěvek, v němž se rozepsalo o tom, jak v současnosti probíhají práce na nových hrách, přičemž přiznalo, že současné dění značně ovlivní nejen nové Metro, ale také další hry, na kterých se ve studiu 4A Games pracuje.

 „Nadále pracujeme na nových hrách. Až budou hotové, tak budou hotové, protože do nich i nadále vkládáme všechnu naši vášeň, úsilí a řemeslo. Cíle našich projektů, které jsme zveřejnili v naší poslední aktualizaci, zůstávají stejné. Další hra Metro se také mění k lepšímu. A to nejen kvůli okolnostem, ve kterých se nacházíme. Nikdy jsme neskrývali, že série Metro vždy nesla silné politické a protiválečné poselství. Ano, vždy jsme vás chtěli bavit a vtáhnout do našeho postapokalyptického světa, ale vždy jsme chtěli vyprávět i větší příběh. A válka na Ukrajině nás přiměla znovu se zamyslet nad tím, o jakém příběhu by další Metro mělo být. Všechna témata Metra - konflikt, moc, politika, tyranie, represe - jsou nyní součástí našich každodenních zkušeností. Proto je přijímáme a zařadíme do naší další hry.

Musíme také zvládat svá očekávání - co se týče našeho kyjevského studia a ukrajinského personálu, hra vzniká nyní za těch nejneobvyklejších a nejděsivějších okolností. Některé dny začínají kávou. Ale některé začínají sirénami a raketovými údery. Některé dny jezdíme do práce metrem, ale jindy jsme nuceni se v něm ukrýt. Každý den se snažíme žít své životy co nejnormálněji, a přesto se potýkáme s výpadky elektřiny a vody, s rodinami, které se musí přestěhovat, s přáteli a kolegy, kteří jsou dobrovolníky nebo jsou povoláni na frontu. Náš "nový" normální... není normální ani náhodou. Je to život v době války, který nevyhnutelně formuje naše hry.“

Zdroj: TZ

Metro Exodus

ps4xone
Deep Silver, 4A Games
Datum vydání hry:
15. 2. 2019
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře