FIFA 12 informace

novinka  6
Martin Šmíd, 28. 4. 2011 21:54
Na začátek května bylo slíbeno oficiální oznámení hry FIFA 12. Už nyní se ale můžeme podívat na první detaily, a to díky Oficiálnímu PlayStation Magazínu. Ten si mohl nový ročník nejpopulárnější fotbalové simulace zahrát a podělil se tak se svými čtenáři o první střípky, o které nyní nemůžeme ochudit ani vás. Jednou z velkých novinek bude Impact Engine, který bude po celý zápas monitorovat jednotlivé hráče a kontakty mezi nimi. Díky tomu tak budete mít přehled o tom, kam koho druhý hráč zasáhl a případně co ho přesně trápí za zranění. Ke zranění hráčů ostatně bude docházet častěji, než doposud bylo zvykem. Hlavně ke konci zápasu budou hráči na zranění dost náchylní, navíc se kolikrát budou moci zranit sami třeba při špatném došlapu. Zranit se takto může jak vámi ovládaný hráč, tak samozřejmě AIčko.

Přepracována byla nově i kamera, která snímá samotné dění na trávníku daleko blíže. S ním souvisí tak trochu i přihrávky, které budou daleko realističtější. Díky tomu, pokud máte hráče, kterému přihráváte v zorném poli, je vysoká pravděpodobnost, že mu přihrajete přesně, pokud ale nemáte, tak je spíše pravděpodobné, že přihrajete soupeři nebo divákovi na tribunu. S tím tak trochu souvisí i více propracovanější funkce Personality Plus, díky které budou hráči daleko lidštější.

Další novinkou nového ročníku je i AI Vision Game. Díky ní AI ihned rozezná, jaký hráč proti ní stojí, takže jinak si bude počínat pokud proti ní poběží Fernando Torres, jinak když bude soupeřem nějaký normálnější hráč. Velkou změnu prošel i průběh samotného zápasu, který bude nyní působit ještě daleko reálnějším dojmem. Výsledkem třeba je, že uvidíte na stadionech lavičky s hráči a trenérem.
Zdroj: CVG

FIFA 12

ps3x360
Electronic Arts, EA Sports
Datum vydání hry:
30. 9. 2011
Žánr:
Simulátor, Sport
KARTA HRY
9/10

Komentáře