Activision zřejmě potichu zrušil vývoj hry Crash Bandicoot 5, s oblíbeným hrdinou se jen tak znovu nesetkáme

novinka  16
Martin Šmíd, 15. 7. 2024 10:13
Activisionu se s kolekcí Crash Bandicoot - N. Sane Trilogy podařilo oživit legendárního Crashe Bandicoota, jemuž následně věnovalo i zcela nové dobrodružství Crash Bandicoot 4: It's About Time. To skvěle navázalo na původní trilogii ještě z prvního PlayStationu, no a v tu chvíli se zdálo, že se budeme s Crashem setkávat i do budoucna. Jenomže jsme se dočkali od té doby jen multiplayerového spin-offu Crash Team Rumble, který velkou díru do světa neudělal. Jak se nyní zdá, v jednu chvíli se na pátém dílu Crashe pracovalo, ale ten byl následně v tichosti zrušen.

Alespoň to naznačuje designér postav Nicholas Kole, který pracoval se studiem Toys for Bob na hrách Spyro Reignited Trilogy a Crash Bandicoot 4: It’s About Time. Ten nejprve na sociální síti X zmínil, že byla nedávno zrušena hra s pracovním názvem Project Dragon. Na ní Kole měl pracovat tři roky s blíže neupřesněným studiem, přičemž fanoušci se ho následně ptali, jestli šlo o nového Spyra. Na to Kole odpověděl, že tomu tak není, šlo o novou značku, která nemá se Spyrem nic společného. To ostatně potvrzují i uniklé artworky.

Následně ovšem dodal, že pokud by fanoušci věděli o hře Crash 5, kterou zřejmě nikdy neuvidí, zlomilo by jim to srdce. Tím naznačil, že Crash 5 byl možná v jednu chvíli ve vývoji ve studiu Toys for Bob, ale následně byl potichu zrušen. Je samozřejmě otázkou, v jaké fázi vývoje byl. Je možné, že existovaly jen koncepty. Také hra mohla být ve vývoji ještě předtím, že Microsoft koupil Activision Blizzard. Třeba se časem dozvíme další podrobnosti. V tuto chvíli to ale vypadá, že se nového Crashe jen tak nedočkáme. 

Zdroj: Gamingbolt

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

ps4xonenswps5xsx
Activision, Toys for Bob
Datum vydání hry:
2. 10. 2020
KARTA HRY
8/10

Komentáře