Zítra vyjde první velký update pro PlayStation 5

novinka  47
Martin Šmíd, 13. 4. 2021 15:10
Společnost Sony dnes oznámila první velký update pro konzoli PlayStation 5, který bude dostupný od zítřka, přičemž přinese řadu nových funkcí a vylepšení. Na jejich výpis se podívejte níže v novince. Do komentářů nám určitě napište, co na update říkáte.

Možnost ukládat PS5 hry na externí USB disky – Díky této funkci bude možné přenášet PS5 hry na kompatibilní USB disky, abyste uvolnili místo v konzoli. Pokud je budete chtít následně hrát, bude nutné je zkopírovat zpět do interního úložiště konzole. Hry nebude rovněž možné stáhnout rovnou na USB disk. Pokud ovšem bude hra přenesená na externí USB disk, tak se bude i zde automaticky aktualizovat, aby byla neustále aktuální.

Sdílení napříč generacemi – Nově bude možné sdílet obrazovku skrze Share Play napříč generacemi. Hráči na PS4 tak budou moci nechat vyzkoušet kamarády hry z PS5. Případně bude možné hrát některé hry společně.

Upravená Game Base – Game Base byla vylepšena pro rychlejší přístup k důležitému obsahu a funkcím. Nyní můžete snadno přepínat mezi přáteli a skupinami. Můžete zároveň vypnout oznamování pro jednotlivou skupinu zvlášť.

Možnost upravit hlasitost hráče – Ve skupinách si budete moci u každého hráče zvlášť nastavit hlasitost. Bude ale možné i vypnout mikrofony ostatním hráčům, abyste poslouchali jen hru.

Pre-download aktualizací – Vývojáři mohou u her povolit tuto funkci, díky níž tak je možné stáhnout update předem. Ten se následně nainstaluje v den oficiálního vypuštění updatu, takže nebudete muset na jeho stažení.

Nové nastavení pro trofeje – Je možné lépe nastavit pořizování obrázků a videí ze zisku trofejí (může být nastaveno zachycování třeba jen platinových, zlatých atd… trofejí)

  • Bude možné odeslat žádost k připojení do herní relace
  • Možnost upravit si Knihovnu her pro lepší orientaci
  • Možnost zvětšení obrazovky
  • Nových funkcí se dočká i aplikace PlayStation dostupná pro Android a iOS. „Nedávno jsme představili možnost přidávat plánované hry do seznamu přání, dostávat oznámení o přihlášení kamarádů nebo možnost na dálku změnit online stav konzole. V nadcházejících týdnech přidáme více funkcí, včetně možnosti připojit se k relaci pro více hráčů na PS5 z aplikace, spravovat úložiště konzole PS5, porovnávat sbírky trofejí, filtrovat produkty v PS Store a další,“ stojí v oznámení. 

Zdroj: Tisková zpráva

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře