Xbox One v roce 2018

special  149
Martin Šmíd, 1. 1. 2018 19:00
Pro fanoušky konzole Xbox One byl rok 2017 celkem rozporuplný. Microsoft sice poslal do obchodů nejvýkonější konzoli současnosti – Xbox One X, ale zároveň hned na začátku roku oznámil zrušení akční hry Scalebound a několik dalších následně bylo odloženo. Z pohledu first-party a vůbec exkluzivních titulů šlo tedy o slabší rok, přičemž letošek by měl být v tomto ohledu lepší. Podíváme se proto v tomto článku, co hráče na konzoli Xbox One v letošním roce čeká.

Očekávané konzolové exkluzivity v tomto roce

Crackdown 3
Akční hra Crackdown 3 měla vyjít už na konci minulého roku, ale nakonec si vývojáři vzali více času, aby mohli vše doladit a zareagovat zároveň na ne příliš pozitivní zpětnou vazbu od novinářů i hráčů, kteří hru mohli hrát na různých akcích. Uvidíme tedy, jestli se třetí Crackdown nakonec povede. V něm se ocitnete v roli agenta, s nímž budete muset vyčistit ulice velkého města od nejrůznějších kriminálních živlů, k čemuž budete mít nejrůznější zbraně, ale také superschopnosti. Hra bude podporovat i kooperativní hraní pro čtyři hráče, případně online multiplayer, v němž se bude moci postavit proti sobě deset hráčů v plně zničitelném prostředí, využívající cloudové výpočty. 

   
Sea of Thieves 
Mezi fanoušky oblíbené studio RARE připravuje už docela dlouho ambiciózní pirátské RPGčko Sea of Thieves s MMO prvky, které svým stylem bude podobné třeba Destiny, než klasickým MMOčkám jako World of Warcraft. Společně s kamarády totiž budete moci prozkoumávat rozlehlý svět Karibiku, hledat nejrůznější poklady na ostrůvkách a vydávat se za novými dobrodružstvími, to vše v líbivém grafickém kabátku. Samozřejmostí jsou i bitvy na moři, které svedete s různými protivníky, kteří vám zkříží cestu. Hra Sea of Thieves rozhodně z konceptu vypadá zajímavě, je ale otázka, jestli vývojáři vše dotáhnou do zábavného celku. Datum vydání je stanoveno na březen, takže už brzy uvidíme, jak se hra povede.

State of Decay 2 
Ačkoliv zombie akce State of Decay měla na začátku několik technických chyb, dokázala si získat velké množství hráčů, ostatně jednalo se o jednu z nejprodávanějších her skrze digitální distribuci na Xbox 360. Není proto divu, že Microsoft připravuje pokračování, které je daleko ambicióznější a větší. Podle vývojářů nemáte hrát jen za jednoho hrdinu. „Tato hra nemá žádného jediného hrdinu, hrajete totiž za celou komunitu. Každý, kdo ve hře přežil, má svou osobnost tvořenou specifickou kombinací historie, dovedností a postojů,“ říkají vývojáři. Navíc postapokalyptické prostředí, v němž smrt může číhat na každém rohu, budete moci prozkoumávat v rámci kooperativního režimu s kamarády. „V úzce propojeném světě, v němž mají jejich předchozí rozhodnutí trvalé následky, mohou psát vlastní jedinečný příběh,“ dodali nedávno vývojáři. State of Decay 2 se rozhodně vyplatí sledovat, protože se z něho může vyklubat jeden z černých koňů letošního roku.

Ori and the Will of the Wisps
První dobrodružství Oriho si zamiloval každý pro jeho výbornou hratelnost i znamenitou audiovizuální prezentaci. Od vydání vývojáři připravují pokračování. "Vydejte se za zcela novým dobrodružstvím při odhalování tajemství lesa Nibel, odhalte skryté pravdy všech zbloudilých a rozluštěte Oriho skutečný osud," stojí v oficiálním popisku. Hra by měla vyjít v tomto roce, datum bude teprve stanoveno. 

Ashen
V minulém roce překvapila všechny na E3 hra Ashen, což je akční adventura, která trochu svým soubojovým systémem připomíná hry od studia FromSoftware. Nepůjde ale jen o akci, ale i o průzkum světa a hledání cesty. Ashen vyjde v tomto roce pravděpodobně pouze pro PC a konzoli Xbox One. Vývojáři ze studia Aurora44 se ale netají tím, že později by rádi připravili i PlayStation 4 verzi.

Vyjde nové Halo, Forza nebo Gears of War? 
Na příští rok nemá Microsoft zatím oznámenu žádnou další velkou exkluzivní hru. Na výše vypsané hry se většinou čeká několik let a měly vyjít už v loňském roce. Tato skutečnost see ale může během následujících měsíců změnit. Víme, že se připravuje nový díl série Halo, stejně tak další Gears of War. Úplně mimo není ani další díl Forza Horizon, ale tady bychom byli spíše opatrnější.

Multiplatformové hry pro Xbox One

Leden/únor
Monster Hunter World
Dragon Ball FighterZ
UFC 3
Owlboy
Kingdom Come: Deliverance
Dynasty Warriors 9
Metal Gear Survive
The Fall Part 2: Unbound

Březen a jaro
Devil May Cry HD Collection
Attack on Titan 2
Titan Quest
A Way Out 
Agony
Far Cry 5
Fe
Naruto to Boruto: Shinobi Striker
God’s Trigger
Unruly Heroes
Extinction
Sinner: Sacrifice for Redemption
We Happy Few
Conan Exiles

Street Fighter 30th Anniversary Collection
Red Dead Redemption 2
Vampyr
System Shock Remake
Immortal: Unchained 

Další hry pro rok 2018
Jurassic World Evolution
Mega Man X collection
The Wolf Among Us 2
Starlink: Battle for Atlas
Overkill’s The Walking Dead
Metro: Exodus
Skull and Bones
Mega Man 11
Anthem
Blacksad
Insurgency: Sandstorm
A Plague Tale: Innocence
The Crew 2
Bloodstained: Ritual of the Night
Soulcalibur 6
Valkyria Chronicles 4
Ace Combat 7: Skies Unknown
Code Vein
Monster Boy and the Cursed Kingdom
Darksiders 3

The Walking Dead: The Final Season
Omen of Sorrow
Moonlighter
Tower 57
Mugsters
The Church in the Darkness
One Piece World Seeker
Racing Apex
Biomutant
Mothergunship
Antigraviator
Unto the End
World War Z
Warhammer: Vermintide 2
Space Hulk: Deathwing – Enhanced Edition
Call of Cthulhu: The Official Video Game
Kingdom Hearts 3

Komentáře