War Thunder ohlašuje nadcházející vydání japonského námořnictva

novinka  18
Martin Šmíd, 6. 5. 2019 11:54
Společnost Gaijin Entertainment dnes oznamuje, že ve War Thunderu se již brzy objeví japonské námořnictvo, v pořadí již pátá země tak dostane svůj námořní tech. strom. Betatest prvních japonských lodí začne koncem května, kdy vychází další velká obsahová aktualizace War Thunderu s číslem 1.89. Po vydání aktualizace 1.89 získají všichni hráči přístup k betatestu japonských plavidel skrze plnění úkolů ve hře. Přístup se dá případně získat i zakoupením jednoho z předobjednávkových balíčků s prémiovou japonskou lodí, prémiovou měnou, několika dny prémiové měny a také unikátní titul do hry a emblém na stroj. První balíček obsahuje moderní hlídkový člun PG-02 (2. úroveň) a ten druhý potom druhoválečný torpédoborec Kijóšimo (III. úroveň).

Prvotní sestava japonských plavidel zahrnuje více než 20 lodí, od torpédových a dělových člunů až po torpédoborce a křižníky. Mnoho z nichž se aktivně zúčastnilo jedněch z největších bitev 2. sv. války. Mezi ně namátkou patří lehký křižník Agana, který se účastnil evakuace japonských sil z Guadalcanalu, nebo torpédoborec Júgumo, který doprovázel útočnou skupinu admirála Naguma při úderu na Midway a který byl následně potopen během bitvy o Šalamounovy ostrovy. I když většina z chystaných plavidel patřila císařskému námořnictvu, objeví se ve hře i moderní poválečná plavidla včetně PT-15, tedy posledního torpédového člunu ve službách japonského námořnictva.

Kyslíkem poháněná torpéda typu 93, která Japonci používali na svých torpédoborcích a křižnících během 2. sv. války byla díky své síle, dosahu a rychlosti považována svého času za nejmodernější torpéda vůbec. Po válce jim mnozí historikové začali přezdívat japonská “Dlouhá kopí”. Všichni hráči War Thunderu se budou moci dopodrobna seznámit s tímto historickým tématem - v duchu realistického přístupu War Thunderu byly konstrukce a schopnosti japonského námořnictva přetvořeny do hry co nejautentičtěji. Například Júgumo je vybavena osmi torpédomety ve dvou otočných věžích umístěných uprostřed lodi, které hráči umožňují vyslat plný vějíř torpéd na libovolnou stranu.

Zdroj: Tisková zpráva

War Thunder

ps4xone
Gaijin Entertainment, Gaijin Entertainment
Datum vydání hry:
13. 12. 2013
Žánr:
Simulátor, Taktická
KARTA HRY

Komentáře