Vyšel remake hry Final Fantasy VII, prvních 45 minut z hraní

novinka  14
Leon, 10. 4. 2020 0:01
Možná si ještě pamatujete, jak Square Enix připravil v roce 2005 pro představení konzole PlayStation 3 technické demo ukazující hru Final Fantasy VII v moderním grafickém kabátku. Od té doby si fanoušci přáli, aby se remake stal skutečností a mohli si ho někdy zahrát. Square Enix se k němu nakonec skutečně rozhoupal, ale fanoušci si museli počkat prakticky dvě konzolové generace, protože vychází až nyní, na konci života konzole PlayStation 4.

Tech demo na Final Fantasy VII pro PlayStation 3

 
Informace o hře Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy VII Remake je jednou z posledních velkých her, které vyjdou pro tuto generaci konzolí. Přináší kompletní předělávku legendárního JRPG titulu z roku 1997, o němž můžeme bez nadsázky říct, že výrazně pomohl prvnímu PlayStationu zvítězit v tehdejší zuřivé konzolové válce mezi SONY, Nintendem a Segou. Dnes se nám jeví dominance značky PlayStation jako samozřejmá věc, avšak v polovině 90. let tomu tak ještě ani zdaleka nebylo. Příchod opravdu špičkových AAA titulů pro tuto konzoli zahájilo z větší části právě vydání FF VII, která nasměrovala svou technologickou vyspělostí, obřím rozsahem, uměleckým přínosem, nezapomenutelnou hudbou a do té doby nevídanou silou vyprávění konzolovou scénu ke hrám v té podobě, jak je dnes známe my. FF VII byla druhou nejprodávanější hrou pro PlayStation. Porazit ji dokázalo v prodejích pouze Gran Turismo. Především však legendární "sedma" naučila miliony Evropanů milovat FF sérii a žánr JRPG, přičemž si získala vynikající renomé také na PC, kde hra vyšla v roce 1998. Ve své době sbírala FF VII téměř ultimátní hodnocení a je dodnes považována za jednu z nejlepších her všech dob.

Nyní se FF VII vrací znovu, a to exkluzivně na PlayStation 4, aby tak završila nejen mimořádně úspěšné období SONY v herním průmyslu, ale také ukázala širokému publiku, jakou neuvěřitelnou evoluční cestu vedoucí blíže k hernímu mainstreamu prodělal žánr JRPG v uplynulých letech. Očekávání byla od počátku velmi vysoká, protože remake FF VII si vzali na starost původní vývojáři v čele s producentem Yoshinorim Kitasem, režisérem Tetsuyou Nomurou a scénáristou Kazushigem Nojimou, kteří se výrazně podíleli na zlaté éře Final Fantasy ságy v letech 1994-2001. Z jejich zaujetí, bohatých zkušeností a odvahy představit poněkud jiný svět FF VII se zrodilo ambiciózní akční RPG, jež si uchovává ducha originálu, ale zároveň umožňuje plnohodnotně se ponořit do herního zážitku úplně novým a sérií doposud nepolíbeným hráčům. Remake přináší dechberoucí grafické zpracování, modernizovanou hratelnost a emotivní propracovaný příběh, který oprašuje jeden ze scénáristických a režijních majstrštyků herní historie. Vlivem pandemie způsobené zákeřným koronavirem se hra dostala k mnohým hráčům již s velkým předstihem. Navíc jsou recenze už několik dní venku, a tak již můžeme prozradit, že si Square Enix a pochopitelně také PlayStation 4 připsaly další velký úspěch. Nejeden herní web dokonce sáhnul po nejvyšším hodnocení.   

Hra vychází na PlayStation 4 s časovou exkluzivitou jednoho roku. Po uplynutí exkluzivity se FF VII Remake podívá nejen na konzole Microsoftu, ale časem také na PC. Vzhledem k velkému rozsahu hry musel být Remake vydán na 2 BD (jeden disk je instalační a druhý herní) a také rozdělen na několik částí. První část, která vychází letos v dubnu, obsáhne celé hlavní město světa FF VII Midgar. Další část remaku je teprve ve vývoji a očekává se, že se jí dočkáme někdy za 2-3 roky. O herní dobu však není nutné se bát, protože každá z částí remaku je víceméně samostatnou hrou s desítkami hodin hratelnosti. Dle recenzentů je na tom první část s herní dobou velmi dobře a pohybuje se kolem 35 hodin, nepočítaje nadstavbovou část v podobě volitelných questů. Square Enix vydal vyjma základní verze také Deluxe edici s artbookem, výběrovým OST a bonusovými DLC Materiemi. Fyzická Deluxe edice je momentálně v ČR vyprodaná, ale brzy snad dojde k opětovnému naskladnění. Nezbývá tedy než si Deluxe edici zakoupit na Store. Kromě toho je možné si objednat ze zahraničích eshopů 1. Class Edition, která obsahuje sběratelskou figurku Clouda. Na Store je od března také zdarma demo FF VII, aby si tak mohli hru vyzkoušet i ti, co doposud váhají.            

Přečíst si můžete naše speciály ohledně hry Final Fantasy VII 

Final Fantasy VII – 1. část: hra, která předběhla svou dobu - odkaz na článek
Final Fantasy VII – 2. část: obsah je klíčem k úspěchu - odkaz na článek
Final Fantasy VII – 3. část: velký a emotivní děj - odkaz na článek
Final Fantasy VII – 4. část: kompilace, jež si získala pozornost - odkaz na článek
Final Fantasy VII – 5. část: odkaz žije dál - odkaz na článek
Tetsuya Nomura - režisér Final Fantasy VII Remaku - odkaz na článek

Trailery na Final Fantasy VII Remake

Úvodní song hry Final Fantasy VII Remake

Naší velkou recenzi můžete očekávat v následujících dnech, jakmile hru kompletně otestujeme.   

Zatím se můžete podívat na prvních 45 minut z hraní

Zdroj: null

Final Fantasy VII Remake

ps4
Square Enix, Square Enix
Datum vydání hry:
10. 4. 2020
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře