Vyšel dubnový update pro konzole Xbox

novinka  8
Martin Šmíd, 20. 4. 2021 13:18
Microsoft dnes přinesl menší dubnový update pro konzole Xbox, který se točí hlavně kolem lepší správy her v předplatném Xbox Game Pass. Pěknou novinkou je ale i možnost pozastavit hranou hru a zrychlit stahování, a určitě potěší i přidané achievementy do mobilní aplikace. Na některé novinky se můžete podívat níže v novince.

Achievementy – Nedávno Microsoft vydal novou Xbox aplikaci pro iOS a Android, v níž chyběla možnost prohlížet si Achievementy. Naštěstí vývojáři poslouchali zpětnou vazbu a po posledním updatu je do aplikace přidali, navíc do konce měsíce přidají možnost si prohlížet i žebříčky, abyste věděli, jak si v získávání stojíte mezi kamarády. Rovněž bude možné sledovat postup v získání achievementu.

Hraní her v Xbox Game Pass s kamarády – Hraní her s kamarády zařazených do služby Xbox Game Pass je nyní ještě jednodušší. V sekci Hrát s kamarády se zobrazí hry z Xbox Game Pass, které hrají vaši kamarádi. Je tak možné se k nim snadno a hlavně rychle připojit do lobby, případně dát hned stahovat hru, kterou hrají.

Doporučování her v rámci Xbox Game Pass – Stejně jako třeba na Netflixu je možné si nechat doporučit další hry z nabídky Xbox Game Pass. Filtrovat je možné žánry, ale zároveň i multiplayerové hry, případně bude Xbox Game Pass doporučovat hry na základě vaší herní historie.

Pozastavení hry a zrychlené stahování – Pokud jste nyní stahovali update nebo hru do své konzole a zároveň hráli, snížila se rychlost stahování. Od dnešního dne je možné hru pozastavit na pozadí, aby se zrychlilo stahování. Nejde přitom o úplné vypnutí hry, protože následně je možné ji spustit skrze Quick Resume přesně tam, kde jste přestali hrát. V seznamu stahovaných her se nově zobrazuje, pokud zapnutá hra zpomaluje stahování. 

Další aktualizace – Microsoft už pracuje na další aktualizaci, která je od dnešního dne dostupná pro členy Xbox Insider programu. Update přidává okno s pozastavenými hrami v rámci Quick Resume a upravuje další možnosti. Vše se dočtete na oficiální stránce

Zdroj: null

Komentáře