Výkonnější Switch by mohl být odhalen dříve než si myslíme

novinka  23
BarackObama, 27. 5. 2021 20:45
V posledních hodinách se začaly objevovat zprávy o neoficiálním novém modelu Nintendo Switch "Pro", který má údajně vyjít ještě letos. Bloomberg o něm vydal článek a vlastní zdroje webu Nintendo Life některé jeho podrobnosti potvrzují.

Dobrou zprávou pro všechny fanoušky, kteří zoufale pátrají po nových informací o nadcházejícím hardwaru od Nintenda, je, že nejspíš už nebudou muset se nadále přehrabovat v dalších a dalších spekulacích rozházených všude možně po internetu, jenž se poslední dobou rojí jak houby po vydatném dešti. Očekává se totiž, že bude odhalen ještě před zahájením samotné E3. Jak Bloomberg uvádí, jeho předčasné odhalení má hlavně umožnit třetím stranám předvést celou řadu titulů během prezentací nových her. To znamená, za předpokladu, že zprávy jsou pravdivé, že kdykoli během příštích dvou týdnů se fanoušci můžou těšit na velká oznámení.


Výroba konzole by pak měla být plně zahájena v červenci a s uvedením na trh se počítá již během září nebo října, což by také umožnilo novému hardwaru se plně aklimatizovat na nejrušnější nákupní období roku.


Zpráva společnosti Bloomberg překvapivě naznačuje dva klíčové body - nový model nahradí současný standardní model (počítá se s postupným vyřazováním starší iterace) a poté bude prodáván společně s levnějším systémem Lite a též se předpokládá, že nový model nabude podstatného navýšení ceny oproti současným $299. Jak se navíc dříve několikrát spekulovalo, Bloombergova zpráva tvrdí, že nový systém bude po připojení do docku schopen výstupu až 4K.


Pokud jde o potenciální výrobní výzvy, jak jsme se nedávno přesvědčili u nedostatku konzolí PlayStation 5 a Xbox Series X | S, dodavatelé jsou údajně přesvědčeni, že systém lze vyrobit ve značně dostatečném počtu. To může být způsobeno tím, že hardware používá relativně zakázkové součástky - údajně bude mít upgradovaný grafický procesor NVIDIA a jak již dříve bylo uvedeno, sedmipalcový OLED displej od Samsungu. Přesto je však nasnadě se domnívat, že prioritou Nintenda je již nějaký ten pátek si zabezpečit svůj vlastní kus "koláče zdrojů" pro úplnou výrobu, přičemž součástky, jako jsou čipy Bluetooth, budou zřejmě jednou z potenciálních překážek.

Každopádně, tyto stupňující se zprávy se stále detailnějšími poznatky mohou být hybnou silou pro Nintendo, které určitě nechce, aby nevyžádaná třetí strana vynesla na veřejnost veškeré informace o potencionální nové konzoli dříve než tak učiní sám jejich marketingový tým, takže je dost možné, že oznámení a trailer je již na spadnutí.

Zdroj: Tisková zpráva

Komentáře