Vycházejí první recenze na Cyberpunk 2077

novinka  112
Martin Šmíd, 7. 12. 2020 18:43
Už koncem týdne vyjde očekávaná akční RPG hra Cyberpunk 2077 od studia CD Projekt RED, které se proslavilo výbornou videoherní sérií Zaklínač. Několik vybraných médií obdrželo od vývojářů hru předem, takže se začínají objevovat první recenze. Ty většinou udělují vysoké známky, což se dalo tak nějak čekat. Chválí se hlavně výborná hratelnost, velká svoboda, skvělý herní svět, výborné herecké výkony řady postav, působivé vyprávění příběhu i kvalitní vizuální zpracování. Sem tam se ale objeví zmínka, že hlavní příběhová linka je kratší, než se po předchozích prohlášeních vývojářů očekávalo. Ačkoliv padají většinou vysoké známky, třeba portál Gamespot udělil pouze 7/10, přičemž poukazuje na řadu nezajímavých a nadbytečných vedlejších aktivit, ale také na skutečnost, že řada rozhodnutí nemá reálný dopad. Také je vyčítán stav, v jakém se hra dostává ven. Recenzent se rovněž setkal s velkým množstvím chyb, glitchů a hra mu i často padala. Je třeba upozornit, že recenzována byla zatím jen PC verze. Konzolové verze herní novináři neobdrželi. Na hodnocení se můžete podívat níže v novince.

Pohlcující a úžasně zpracované akční RPG, které zvýšilo laťku filmové kvality ve hrách s otevřeným světem. Jen musíte tolerovat při vydání hromady chyb. – VGC (5/5)

Nejdůležitější věc, kterou potřebujete vědět o Cyberpunku 2077 je ta, že ačkoliv nejde o dokonalou hru, je stále vynikající. – Stevivor (9.5/10)

Skvělé postavy a příběh, to vše je vložené do nádherného světa, který ovšem sužují technické problémy na každém rohu. – PC Gamer (7.8/10)

Jde o vysokorozpočtový zážitek, který hráči očekávali. V několika zásadních aspektech ovšem hra nedosahuje očekávaných kvalit, což vyplynulo z vysokých ambicí vývojářů. – GamesBeat (6/10)

Měli to odložit. Je to nedodělané. – napsal v prvních dojmech magazín Giant Bomb bez hodnocení.

Cyberpunk 2077 je temný a znepokojující, ale většina obsahu je fascinující a nabitá hloubkou. Užíval jsem si čas v Night City a Johny Cilverhand je skvělým společníkem. – Game Informer (9/10)

Je těžké se skutečně dostat do světa, ze kterého musíte neustále odcházet kvůli různým chybám. – Gamespot (7/10)

Zdroj: Tisková zpráva

Cyberpunk 2077

ps4xoneps5xsx
Comgad, CD Projekt Red
Datum vydání hry:
19. 11. 2020
Žánr:
RPG
KARTA HRY
7/10

Komentáře