Valve v minulosti zrušilo Half-life 3, Left 4 Dead 3 i další zajímavé projekty

novinka  17
Martin Šmíd, 10. 7. 2020 12:13
Společnost Valve se nedávno hráčům připomněla povedenou akční hrou Half-Life: Alyx, která je v současnosti dostupná pro PC a jeho VR headsety. Včera se objevil na Steamu dokument s názvem Half-Life: Alyx – Final Hours, za nímž stojí Geoff Keighley, který by si fanoušci neměli nechat ujít. Zvláště když odtajnil i informace o několika zrušených hrách, na nichž vývojáři ve Valve v minulosti pracovali.

Tou nejzajímavější hrou je samozřejmě Half-Life 3. Na ní se mělo ve Valve pracovat v letech 2013-14, přičemž měla mít řadu procedurálně generovaných úrovní, aby se podpořila velká znovuhratelnost. Plánovalo se, že poběží na připravovaném Source 2 enginu, ale nakonec byla zrušena. Je třeba dodat, že na Half-Life 3 se pracovalo jen krátce. Stejně tak na tom byla kooperativní akce Left 4 Dead 3, o níž se v minulosti také několikrát spekulovalo. Vývojáři počítali, že bude zasazena do Maroka, bude mít velký otevřený svět a hráči budou moci bojovat proti stovkám zombií najednou. Vývojáři ale narazili u Source 2 enginu, který velké množství zombií nezvládal, a i to následně přispělo ke zrušení hry.

To by byly dvě asi největší hry, na nichž se ve Valve v minulosti pracovalo. Ve vývoji ale byla ještě akční hra s názvem HotDog, spadající do Left 4 Dead univerza, případně akční RPGčko. Pro to se měli vývojáři nechat inspirovat oblíbenými sériemi The Elder Scrolls a Dark Souls, ale nakonec nikdy neopustila předprodukční fázi. Valve mělo rovněž experimentovat s řadou her pro virtuální realitu, ale žádná se nakonec nedostala k hráčům. Až tedy  Half-Life: Alyx, který vyšel začátkem letošního roku.

Nyní je otázka, do čeho dalšího se ve Valve pustí. Vývojáři během dokumentu několikrát zmíní, že by se rádi pustili do vývoje velké Half-life hry pro klasické platformy. Je ovšem otázka, jestli pro takový velký a drahý projekt dostanou zelenou. Fanoušci by si to ale určitě přáli. 

Trailer na Half-Life: Alyx – Final Hours

Zdroj: null

Komentáře