Ubisoftu už naskočil na NFT, další je S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

novinka  29
Martin Šmíd, 16. 12. 2021 0:33
Pokud se zajímáte o nové technologie, určitě vám neunikla v poslední době zkratka NFT (non-fungible token). Token pak značí třeba předmět ve hře, který může být vlastníkem prodán, přičemž jeho hodnota může být hodně velká, ale také naprosto mizivá. Záleží samozřejmě na hře a daném předmětu. Před několika dny oznámil Ubisoft, že spouští vlastní NFT platformu Quartz, díky níž mohou hráči získat v PC verzi hry Ghost Recon Breakpoint herní předměty Digits, ať už půjde o vybavení nebo zbraně, které budou mít jedinečné sériové číslo. Hráč od takového předmětu získá certifikát, aby s ním následně mohl nakládat, jak uzná za vhodné. Bude moci tak předmět i prodat za reálné peníze. „Digits je novým způsobem, jak nakládat s herními předměty. Kombinují zábavu při používání předmětů během hry a vzrušení z vlastnictví NFT, což jsou prakticky sběratelské předměty,“ stálo před několika dny ve vyjádření Ubisoftu. Hráči ovšem takové nadšení nesdíleli a dali to Ubisoftu pěkně sežrat, no a ukazuje se, že ani vývojáři v Ubisoftu zatím moc neví, co si pod touto NFT iniciativou představit. Navíc se ani zatím neví, kolik peněz by měl přímo Ubisoft z případných transakcí předmětů mezi hráči.

„První NFT od Ubisoftu ukazuje, jak špatné to je. 600 hodin na získání NFT. Nyní budou kryptomaniaci jen AFKovat a posílat roboty farmit, aby získali svoji podělanou helmu. Ubisoft vyhraje, protože může tohle využít pro ukázání měsíčního nárůstu hráčů, bez ohledu na to, že za to bude moci tento odpad,“ vyjádřil se k celému NFT uznávaný herní kritik Austin Bolliger, kterého mnozí znají pod nickem Skill Up.

Netrvalo dlouho a NFT funkci oznámilo i studio GSC Game World pro svojí očekávanou akční hru S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, která vyjde v dubnu příštího roku. Vývojáři tento svůj program nazvali S.T.A.L.K.E.R. Metaverse, kdy je blockchain technologie využívána tak, aby hráč vlastnil kousek hry. To zahrnuje možnost stát se NPC postavou přímo ve hře a být tak prakticky prvním metačlověkem. Ačkoliv tohle oznámení zní velkolepě, skrývá se za ním prachsprostá aukce. Kdo totiž nabídne více peněz během lednové aukce, bude následně pozván do studia GSC Game World, aby si ho vývojáři oskenovali a mohli zařadit do hry. Vývojáři v oznámení navíc tvrdí, že ve hře budou i další NFT prvky, které oznámí později. Jestli budou moci hráči ve hře farmit zbraně a následně s nimi kšeftovat za reálné peníze, se teprve uvidí. NFT se zatím jeví jako další způsob, jak vývojáři mohou z hráčů vytáhnout peníze, pokud budou mít z transakcí nějaké provize.   

Zdroj: Tisková zpráva

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

xsx
GSC Game World, GSC Game World
Datum vydání hry:
31. 12. 2024
Žánr:
Střílečka, RPG, Adventura
KARTA HRY

Komentáře