Ubisoft oznamuje Assassin’s Creed Infinity

novinka  49
Martin Šmíd, 7. 7. 2021 13:49
UPDATE: Dnes v poledne jsme vás informovali, že Jason Schreier píšící pro Bloomberg přišel s tím, že v současnosti má Ubisoft plánovat projekt s pracovním názvem Assassin's Creed Infinity, s nímž si klade za cíl vytvořit obrovskou online platformu. Ubisoft se nejprve k tomu nechtěl vyjadřovat, ale pod tlakem nyní hru Assassin’s Creed Infinity oficiálně potvrdil. „Od svých počátků jako akční adventura až po RPG evoluci Assassin's Creed ukázal, jak rozhodnutí, která nyní uděláme, ať už jsou malá nebo velká, mohou ovlivnit budoucnost. Poté, co hry Assassin's Creed Odyssey i Assassin's Creed Valhalla trhaly rekordy, se nacházíme v tomto okamžiku, kdy víme, že rozhodnutí, která nyní pro sérii uděláme, ovlivní její budoucnost na dlouhá léta dopředu. Spolu s oznámením nového obsahu, který se chystá pro Assassin's Creed Valhalla, jsme se chtěli podělit o několik klíčových novinek,“ stojí v oznámení, které následně sděluje, že studia Ubisoft Montreal a Ubisoft Quebec budou nyní spolupracovat, aby definovala budoucnost série Assassin's Creed. Tuto budoucnost nyní zahrnuje projekt Assassin’s Creed Infinity, který je v počáteční fázi vývoje. „Pandemie a práce z domova zásadně změnila způsob tvorby her, což nám dává příležitost zamyslet se nad naší organizací. Assassin's Creed se zrodil za zdmi studia Ubisoft Montreal, které vybudovalo neuvěřitelné základy série díky skvělým schopnostem a kreativitě svých týmů. Následně přišlo studio Ubisoft Quebec s hrami Assassin's Creed Syndicate a Odyssey, čímž prokázalo svou schopnost posunout sérii ještě dál. Jsme hluboce přesvědčeni, že namísto dalšího předávání štafety od hry ke hře je to příležitost, aby se jedna z nejoblíbenějších franšíz Ubisoftu vyvíjela integrovanějším a kooperativnějším způsobem, který se méně soustředí na studia a více na talentované vývojáře bez ohledu na to, kde se v rámci Ubisoftu nacházejí. Nejdůležitější je, že Assassin's Creed vždy vyvíjely multikulturní týmy, které ovlivnily postavy, lokací a kultury. Doufáme, že se k nám na této neuvěřitelné cestě připojíte, a těšíme se, až se později podělíme o další informace o tom, co se chystá pro Assassin's Creed Valhalla a Assassin's Creed Infinity,“ dodávají vývojáři.

Původní novinka:

Značka Assassin’s Creed je pro Ubisoft nesmírně důležitá, zvláště po úspěšném restartu, kdy se přetransformovala do rozsáhlého výpravného akčního RPGčka ve stylu třetího Zaklínače. Dnes Jason Schreier píšící pro Bloomberg přinesl informaci, že v současnosti má Ubisoft plánovat projekt s pracovním názvem Assassin's Creed Infinity, s nímž si klade za cíl vytvořit obrovskou online platformu, která se bude časem vyvíjet. „Zatímco předchozí hry se vždy odehrávaly v konkrétním období, ať už šlo o antické Řecko nebo starověký Egypt, Infinity bude obsahovat hned několik prostředí s možností budoucího rozšíření,“ stojí ve článku. Ten dále uvádí, že ačkoliv budou jednotlivá období zahrnovat samostatné příběhy, tak vzájemně budou propojeny. Na Assassin's Creed Infinity mají pracovat vývojáři ze studií Ubisoft Quebec a Ubisoft Montreal. Jason Schreier ve článku uvádí, že Assassin's Creed Infinity vyjde nejdříve v roce 2024 a tak se mohou plány ještě změnit, a klidně může jít ve výsledku o speciální HUB, kam budou spadat nové i velké hry Assassin's Creed univerza. 

Ubisoft se rozhodl zprávu Bloombergu nekomentovat, takže musíme počkat, jestli se nakonec potvrdí nebo ne. Má ovšem pocházet od velmi důvěryhodných zdrojů obeznámených s vývojem. 

Zdroj: Bloomberg, Tisková zpráva

Assassin’s Creed Valhalla

ps4xoneps5xsx
Ubisoft, Ubisoft Montreal
Datum vydání hry:
10. 11. 2020
KARTA HRY
8/10

Komentáře