Test PS5 a Xbox Series X/S updatu hry Tom Clancy's The Division 2

novinka  31
Martin Šmíd, 4. 2. 2021 17:06
Akční hra Tom Clancy's The Division 2 dostala tento týden update, díky němuž může na konzolích Xbox Series X/S a PlayStation 5 běžet ve vyšším rozlišení i v 60fps. Na tento update fanoušci hodně čekali, no a nyní, když je venku, tak se můžeme podívat, jak moc hru vylepšuje. Na začátek je třeba nutné říci, že jde jen update do PlayStation 4 a Xbox One verze, který hru na nových konzolích vylepšuje. Tom Clancy's The Division 2 tedy plnohodnotnou next-gen verzi nedostal a nedostane, což je určitě škoda.

Informace o updatu 

  • Hra běží po updatu v režimu zpětné kompatibility, přičemž na konzoli PlayStation 5 má několik grafických problémů. Odrazy, mlha a další efekty jsou na PlayStationu 5 viditelně horší. Zajímavostí je, že základní PlayStation 4 verze tyto problémy nemá, takže s největší pravděpodobností jde o bug, který budou muset vývojáři vyřešit upadatem. 
  • Nahrávací obrazovky jsou kratší na konzolích Xbox Series X/S, což ale moc nepřekvapuje, protože stejné tomu je u většiny her ve zpětné kompatibilitě. Je vidět, že hry z konzole PlayStation 4 si s rychlým SSD diskem nedokážou tolik poradit a moc ho nevyužívají. 
  • Na konzoli Xbox Series S má hra problémy s načítáním textur. 
  • Některé vodní efekty chybí ve verzi pro Xbox Series X a PlayStationu 5. Xbox Series S je přitom obsahuje. 
  • Framerate je stabilnější u PlayStation 5 verze. Pravděpodobně díky rozlišení, které je 1944p, zatímco Xbox Series X běží nativně ve 4K, tedy 2160p.
  • Rozlišení textur i detailnost světa a postav je stejné jako na Xbox One a PlayStationu 4. Vývojáři prakticky jen zlepšili framerate a zvedli rozlišení. Je otázkou, jestli mohli udělat více u hry běžící ve zpětné kompatibilitě. 

Z výše uvedených informací je očividné, že update není špatný, ale rozhodně si s ním mohli dát vývojáři více práce. Zvláště, když přinesl i několik grafických bugů, které budou muset vývojáři opravit. 

Zdroj: Tisková zpráva

Tom Clancy's The Division 2

ps4xone
Ubisoft Entertainment, Ubisoft
Datum vydání hry:
15. 3. 2019
Žánr:
Střílečka, Taktická
KARTA HRY
8/10

Komentáře