Technický rozbor demoverze Resident Evil Village

novinka  33
Martin Šmíd, 19. 4. 2021 14:20
Hráči na konzolích PlayStation 4 a PlayStation 5 mohou od víkendu hrát první část demoverze očekávané akční survival hororové hry Resident Evil Village. Zatím se na ní snáší samá chvála, pokud jste ji hráli, určitě se podělte o své dojmy níže do komentářů. Každopádně se objevují i první technické rozboru, které sice nejsou pro hratelnost, příběh a další důležitější části hry tolik podstatné, ale určitě budou řadu hráčů zajímat. Níže proto přikládáme některé testy a další podrobnosti.

  • Resident Evil Village je jednou z herní, která využívá ray-tracing pro globální nasvícení. Capcom v minulém týdnu oznámil, že v RT režimu poběží v rozlišení 4K při 45fps. Realita ale tak jednoduchá není. Resident Evil Village se i v tomto režimu zobrazení snaží o zasáhnutí 60fps, a dokonce se mu to daří docela dobře, ale pak jsou momenty, kdy framerate klesne pod 50fps. Vývojáři se zřejmě chtěli oznámením trochu pojistit kvůli propadům frameratu, aby je pak za to novináři a hráči nekritizovali.
  • PlayStation 4 Pro verze má dva režimy zobrazení. V jednom hra běží skrze 4K Checkerboard renderovací techniku kolem 40fps a druhém v 1080p při stabilních 60fps.
  • Anizotropní filtrování je u PlayStation 5 verze daleko lepší.
  • Stíny se zdají být u všech verzí hry stejné
  • Velký rozdíl je u nahrávacích časů. Zatímco u PlayStation 4 verze trvají nahrávací obrazovky 30-45 vteřin, u PlayStation 5 verze to jsou necelé 2 vteřiny. Nahrání na nové konzoli je tak prakticky okamžité. Je třeba nutné dodat, že Capcom v posledních měsících úzce spolupracoval se Sony, aby RE Engine dokázal maximálně těžit z rychlého disku konzole PlayStation 5.
  • PlayStation 4 a PlayStation 5 konzole používají pro dosažení 4K rozlišení Checkerboard renderovací techniku. U konzole PlayStation 5 se vychází z vyššího základního rozlišení.

Zdroj: wccftech.com

Resident Evil Village

ps4xoneps5xsx
Capcom, Capcom
Datum vydání hry:
7. 5. 2021
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře