SteelSeries slaví 20 let od svého založení

novinka  5
Martin Šmíd, 15. 3. 2021 10:20
Letos je tomu dvacet let, co byla založena Jacobem Woff-Petersenem v Dánsku společnost SteelSeries. Protože jde o pěkné výročí firmy, bez níž by si mnozí nedokázali každodenní hraní představit, rozhodl jsem se sepsat kraťoučký článek s několika informacemi o její historii. Jacob Wolff-Petersen byl velkým fanouškem populární multiplayerové hry Counter-Strike, přičemž mu během jejího hraní vadila špatná kvalita podložek pod myši. Tehdy podložky pod myši nebyly moc kvalitní, nehodily se moc pro hraní her a už vůbec ne rychlých multiplayerových stříleček, což jsem i já pociťoval během aktivního hraní Counter-Strike 1.6 na lankách. A i proto dostal Jacob nápad na herní podložky, které následně začal vyrábět ve své nově založené firmě Soft Trading v Kodani pod značkami IceMat a SteelPad. Následně se pustil i do výroby herního příslušenství, mezi nimiž byly myši, klávesnice, gamepady i headsety. S expanzí bylo v roce 2007 rozhodnuto, že se Soft Trading přejmenuje na SteelSeries, přičemž nový název byl odkazem na zmíněné podložky pod myši, s nimiž Jacob začínal. Herní příslušenství od SteelSeries si zamilovali pro jeho vysokou kvalitu hlavně hráči hrající multiplayerové hry. Není divu, zvláště když se SteelSeries už od počátku hodně angažoval v podpoře eSportové scény, ať už sponzorováním různých akcí, týmů i jednotlivých hráčů. Během své podpory eSportu pak SteelSeries navázal spolupráci s dalšími velkými společnostmi, mezi nimiž patří třeba Blizzard, EA, Gunnar, Valve nebo MSI.

ZDROJ: SteelSeries Glory

V minulosti se SteelSeries zaměřovalo hlavně na hráče hrající na PC, ale v posledních letech začal vydávat své headsety ze série Arctis pro konzole PlayStation, Xbox nebo Nintendo Switch, které si oblíbili hráči po celém světě. Není divu, když je ozvučení u moderních her stále důležitější částí celkového herního zážitku, zvláště na konzolích nové generace. Kdo hraje oblíbené multiplayerové hry jako Destiny, Fortnite nebo Call of Duty, tak určitě ví, že je kromě ozvučení důležitá i komunikace s herními parťáky. To si uvědomili už v roce 2004 ve SteelSeries a proto vytvořili vůbec první sluchátka se zabudovaným mikrofonem. Díky tomu byla komunikace přirozená, navíc postupem času se kvalita zlepšovala mikrofonů zlepšovala. V minulosti jsme vám ostatně přinesli testy několika headsetů od SteelSeries, naposledy SteelSeries Arctis 1 Wireless pro Xbox, který je možné zakoupit i s dalšími headsety třeba u CZC.

Ačkoliv SteelSeries neustále rozšiřuje pole své působnosti a jeho příslušenství je dostupné i pro konzole či mobilní platformy, doma je pořád na PC. Příslušenství SteelSeries má pro tuto platformu velkou tradici a prošlo si i zajímavým vývojem. Třeba v roce 2006 přinesl SteelSeries první mechanickou klávesnici, no a od té doby postupně klávesnice inovovala a přinesla řadu novinek a vylepšení, třeba v podobě magnetických omnipoint switchů. A stejně tak tomu bylo i u herních myší, vyznačující se vysokou spolehlivostí, pěkným designem, přesností snímání, vysokým DPI i životností, které jsou důležitou součástí nabídky SteelSeries. 


Zdroj: null

Komentáře