Start the Party

recenze  2
Martin Šmíd, 22. 9. 2010 0:07
Už vydání EYE Toye doprovodil disk s nejrůznějšími hříčkami. S nimi Sony slavila docela velký úspěch, takže nebyl důvod něco podobného nepřipravit i pro Playstation Move. Balíček se jmenuje Start The Party! a přináší několik miniher, ať už pro jednoho hráče, tak pro párty hraní. Je ale otázka, jestli hra vydrží alespoň nějakou tu hodinu, nebo omrzí už po několika minutách. My vám nyní řekneme odpověď.

Pokud jsme v úvodníčku zmínili úplně první hry pro Eye Toy, tak musíme říci, že s nimi má Start The Party! hodně společného. Stejně jako před lety, jsou i ty nové hříčky hodně jednoduché a většina vám nezabere více, jak jednu minutu. Už samotné menu je krásně přehledné, přičemž obsahuje pro hráče jen dvě důležité položky. Tou první je hraní pro jednoho hráče. Zde si můžete zvolit buď klasický free režim, kde si budete moci postupně vyzkoušet všech devět miniher. Daleko zajímavější je ale režim Přežití, kde budete muset v rychlém sledu zahrát několik miniher, které na vás budou chrleny opravdu velkou rychlostí, abyste nahráli co nejvíce bodů a udrželi se ve hře. Hra pro jednoho hráče má bohužel velkou nevýhodu, a tou je krátká trvanlivost. Všechny hříčky jde projít během několika málo minut, a pak už je jen na každém hráči, jestli jim bude věnovat další čas a případně v nich vylepšovat své skóre a sbírat trofeje.

Daleko zajímavější je Party režim, kterého se mohou zúčastnit až čtyři hráči. Každý si nejprve vybere barvu, za kterou bude hrát, udělá si do připraveného rámečku svoji fotku a nahraje krátký vzkaz. Protože je kamerka docela kvalitní na tyto věci, fotka je v rámečku při ideálních světelných podmínkách povedená, a ani ten nahraný vzkaz není nejhorší. Po nastavení si pak budete muset zvolit, kolik kol budete hrát. Na výběr máte 5, 7 a 10. V každém kole pak budete hrát postupně nejrůznější hříčky, kterých je větší množství, jak v režimu pro jednoho, přičemž hlavním úkolem je v časovém intervalu nahrát co nejvíce bodů. Za každé umístění pak hráči dostávají body, které se vždy na konci sečtou a bude se tak moci vyhlásit vítěz. Party režim je tak zajímavější, ať už díky větší srandě, tak daleko více minihrám, které na vás bude Start The Party! chrlit.

V předchozích odstavcích jsme se podívali na herní režimy, ale to hlavní jsme pořád nezmínili. Tím jsou pochopitelně jednotlivé minihry, které na vás v balíčku čekají. Mezi ty nejlepší asi patří simulátor kadeřníka, kde budete muset zákazníkům střihat vlasy, ale na větší obtížnost jim je i obarvovat. Vše pochopitelně děláte v časovém intervalu, takže času rozhodně není přehršel. Další zajímavou hrou bylo mlácení pálkou odporné brouky, které létají na obrazovce. Rovněž se docela povedlo i malování, které vám hází vždy několik obrazců, které musíte vybarvovat. Z nich se pak poskládá výsledný obrázek. Jednou jsme namalovali prase, podruhé ovci a jako třetí zase kočku. Zajímavě pak vypadala i minihra, kde jsme ovládali na dálku vrtulník a zachraňovali s ním lidi ze střech před obrovským dinosaurem. Z těch méně povedených miniher můžeme jmenovat třeba praskání barevných bublin. Tato hříčka je spíše jen do počtu, aby toho zase nebylo příliš málo.

Co se týče ovládání těchto her, tak zde Playstation Move funguje naprosto spolehlivě a nezaznamenali jsme, že by byl nějaký problém. V pozadí se prostě objevíte na obrazovce, přičemž Playstation Move vždy představuje nějaký předmět, který budete v minihře používat. Jednou je to tenisová raketa, podruhé nůž, pak prkýnko s pizzou, dálkové ovládání nebo štětec. Ovladač i kamerka přenáší do hry váš pohyb opravdu v 1:1, takže neočekávejte nějaké ty lagy nebo velké zpoždění. Co se týče grafiky, tak pěkné jsou samozřejmě všechny vymodelované objekty, od předmětů, které používáte, až po animované předměty na obrazovce. Ostatní je standart, stejně tak zvuková kulisa.

Start The Party! je celkem povedená sbírka miniher, přičemž má ale jednu velkou vadu na kráse. Vše se okouká až moc brzy a pochybujeme, že u sebe hráče udrží po nějakou větší dobu. Hlavně jeden hráč vyzkouší všechny disciplíny během několika minut a pak už nemá žádný důvod, proč by se k nim měl vracet. To ve hře pro více hráčů může hra zabavit na nějakou tu větší dobu, ale že byste u hraní vydrželi několik hodin, to se také říci nedá. Start The Party! tak i přes dobrou demonstraci možností Playstation Move ovladače, doporučit spíše nemůžeme.

K hraní této hry potřebujete pohybový ovladač Playstation Move

Start the Party

ps3
Sony Computer Entertainment, Super Massive
Datum vydání hry:
17. 9. 2010
KARTA HRY
6/10

Komentáře