Objevily se obrázky prototypu konzole Xbox Series X, informace o SSD disku - UPDATE

novinka  97
Martin Šmíd, 22. 1. 2020 11:39
Microsoft koncem minulého roku představil svoji doposud nejvýkonnější konzoli Xbox Series X. Víme už tedy název, přibližný vzhled i výkon. Na další oficiální informace v tuto chvíli čekáme. Nyní se ale objevily na NeoGAF fóru fotky prototypu konzole Xbox Series X, které zaslal uživatel CurryPanda, přičemž podle informací by mělo jít o skutečný hardware a ne další podvrh vytisknutý na 3D tiskárně. Kdo konzoli vyfotil, určit nedokážeme, ale zřejmě to bude moci udělat Microsoft, protože na fotkách je viditelné sériové číslo. Pokud se jedná skutečně o prototyp konzole Xbox Series X, ten kdo jí vyfotil a zveřejnil, si zřejmě zadělal na pořádný problém. Microsoft určitě dobře ví, komu konzoli s tímto sériovým číslem poslal. Každopádně na fotce je vidět zadní strana konzole, která obsahuje optický audio port, dva USB-A porty, port pro internetový síťový kabel, napájení a jeden HDMI port. Otvory po stranách mají sloužit pro odvětrávání a obdélníkový port uprostřed k diagnostickému hlášení. Dá se předpokládat, že ten ve finální verzi konzole nebude a je určen jen pro vývojáře. Na zadní straně je viditelná i díra v horní části, což vypadá, že by zadní strana mohla jít odendat.

Obrázky prototypu konzole Xbox Series X

Dnes jsme se zároveň dozvěděli, že SSD disk by měl být v konzoli Xbox Series X poháněn řadičem společnosti Phison. Přesněji by mělo jít o řadič PS5019 E19 - DRAM-less PCIe Gen 4x4 NVME SSD, jak prozradil jeden z životopisů zaměstnance společnosti. Podle popisku se zdá, že se Microsoft rozhodl pro PCIe 4.0 verzi řadiče společnosti Phison, což znamená, že by NVMe SSD disk měl být hodně rychlý s rychlostí čtení až 3.6GB/s a zápisem až 2.2GB/s. Maximální kapacita ovladače je omezena podle všeho na 2TB.

UPDATE: Jednomu člověku se povedlo sériové číslo konzole zaregistrovat ke svému Xbox Live účtu, k němuž bylo přiřazeno zařízení Non-specificNon-Specific. Ihned ho odebral, ale potvrdil tím, že jde o skutečný prototyp konzole. 

Zdroj: wccftech.com

Komentáře