Sony se pochlubila dobrými finančními výsledky, herní divize se stará o třetinu zisků

novinka  30
Martin Šmíd, 28. 10. 2020 10:53
Po Microsoftu i Sony zveřejnila své výsledky za poslední čtvrtletí finančního roku, přičemž herní divize u ní hraje ještě větší roli. Ta se totiž stará hned o třetinu všech zisků, takže je evidentní, že na ní bude Sony do budoucna hodně stavět a její úspěch bude naprosto klíčový. Celkové tržby za poslední čtvrtletí činily 4.9 miliardy dolarů a čistý zisk 1 miliardu. Nejvíce z této částky mají na svědomí digitální prodeje, protože hned 59% obsahu se prodalo přes digitální distribuci. To je obrovský nárůst oproti minulému roku, kdy to bylo jen 45%. Současná pandemie očividně prodejům skrze digitální distribuci svědčí.

Ještě několik statistik

  • Sony už prodala po celém světě 113.8 milionů konzolí PlayStation 4
  • Sony za poslední čtvrtletí dodala do obchodů dalších 1.5 milionů kusů konzole PlayStation 4. Jde o pokles o 1.3 milionu oproti minulému roku. S tím se počítalo, protože se blíží nová generace.
  • K 30. Září 2020 měla služba PlayStation Plus 45.9 milionů předplatitelů. Zaznamenala tak nárůst, protože před rokem měla jen 36.9 milionů předplatitelů.
  • Ve druhém čtvrtletí se prodalo 80.9 milionů kusů her pro PlayStation 4, což je o 10.3 milionu více jak před rokem
  • Sony za poslední čtvrtletí prodala 12.4 milionů kusů first-party her, což je nárůst o 6.1 milionu. Za tento úspěch mohou hlavně nové hry jako The Last of Us Part II a Ghost of Tsushima. 

Zdroj: null

Komentáře