CES 2020: Sony prodala 106 milionů konzolí PlayStation 4, odhaleno logo konzole PlayStation 5

novinka  155
Martin Šmíd, 7. 1. 2020 2:16
Společnost Sony dnes během prezentace na výstavě CES oznámila, že prodala už 106 milionů konzolí PlayStation 4, čímž jen potvrdila, že jde o druhou nejprodávanější domácí konzoli v historii. Hned za konzolí PlayStation 2. Zároveň bylo oznámeno, že se už na konzoli PlayStation 4 prodalo přes 1.15 miliardy her a 5 milionů headsetů pro virtuální realitu PlayStation VR, ale i další zajímavé informace, které naleznete níže v novince.

Prodeje konzole PlayStation 4

PlayStation 5 - Všichni se na prezentaci Sony těšili hlavně z toho důvodu, že doufali v odhalení novinek o konzoli PlayStation 5. Bohužel jsme se jich nedočkali. Sony odhalila jen logo s tím, že další podrobnosti se dozvíme později. Na obrázku pak jen zopakovala, že bude mít konzole velmi rychlé SSDčko, hardwarově řešený ray-tracing, 3D audio nebo Ultra HD Blu-ray mechaniku k přehrávání 4K filmů. 

„Oznámili jsme několik klíčových funkcí hardwaru konzole PlayStation 5, které byly vytvořeny tak, aby ji odlišily a připravili na budoucnost, ať už se jedná o rychlý SSD disk, 3D zvuk, Ultra HD Blu-ray mechaniku nebo gamepad s haptickou odezvou a adaptivními triggery. Tento základ bude inspirovat vývojáře k vytváření rozsáhlých světů a nových herních zážitků, které budou působivější, než kdy dříve. Naším slibem pro naší 100 milionovou komunitu je nabídnout největší a nejlepší obsah. Poskytovat hráčům jedinečné zážitky. V příštích měsících budeme o konzoli PlayStation 5 sdílet více informací a představíme obsah, abychom ukázali budoucnost hraní,“ řekl na CES Jim Ryan, generální ředitel společnosti Sony Interactive Entertainment. 


Zdroj: Tisková zpráva

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře