Sony představila nové funkce televizorů Bravia XR určených pro konzoli PlayStation 5

novinka  28
Martin Šmíd, 8. 10. 2021 11:51
Společnost Sony představila nové funkce televizorů řady XR, které mají označení - Ideální pro PlayStation 5. Ty byly navrženy přímo pro spolupráci s konzolí PlayStation 5, aby mohly nabídnout co nejlepší vizuální, ale také zvukový zářitek. Mezi přednosti nové řady patří dvě nové speciální funkce Auto HDR Tone Mapping a Auto Genre Picture Mode, ale také podporuje rozlišení 4K při 120fps. Níže v novince si můžete o dvou zmíněných funkcích přečíst více informací.

Funkce Auto HDR Tone Mapping

Funkce Auto HDR Tone Mapping  optimalizuje nastavení HDR hned během úvodního nastavování PS5. PS5 automaticky rozpozná jednotlivé modely telelvizorů BRAVIA a vybere nejlepší nastavení HDR pro daný televizor. Díky optimalizované úrovni mapování tónů HDR podle specifikace displeje BRAVIA uvidíte důležité detaily a barvy i ve vysoce kontrastních scénách. Například ve hře Gran Turismo 7   navíc uvidíte detailně objekty na trati, takže budete přesně vědět, jak zareagovat.

Režim Auto Genre Picture

Televizory BRAVIA XR dokáží rozpoznat, zda hrajete hru nebo sledujete filmy a pořady. Díky režimu Auto Genre Picture Mode se televizor při hraní her automaticky přepne do herního režimu, který minimalizuje zpoždění vstupu, takže akce je svižnější, nebo do standardního režimu při sledování filmů prostřednictvím streamovací služby nebo z disku Ultra HD Blu-ray na cPS5, který přesune pozornost na zpracování obrazu a zajistí výraznější obraz.

Režim Auto Genre Picture Mode bude k dispozici prostřednictvím budoucí aktualizace softwaru na konzoli PS5 a televizorech BRAVIA na konci roku 2021.

Zdroj: null

Komentáře