Sony představila hru God of War Ragnarok - UPDATE

novinka  190
Martin Šmíd, 9. 9. 2021 22:57
Restart série God of War se maximálně povedl. Před třemi lety jsme se dočkali fantastické akční hry se silným příběhem a skvěle napsanými postavami, který byl inspirovaný severskou mytologií. Zdálo se, že Kratos konečně našel klid i štěstí po boku manželky Faye. Ta ale zemřela a Kratos se rozhodl, že splní její poslední přání a rozptýlí její popel na nejvyšší hoře. To byl ale jen začátek, protože v minulém roce Sony oznámila pokračování, které se nakonec skutečně bude jmenovat God of War Ragnarok. To sice nevyjde už letos, jak bylo slibováno, ale dnes jsme se dočkali alespoň první pořádné ukázky. Z ní je patrné, jakým směrem se bude příběh, jenž se odehrává několik let po prvním dílu, ubírat. Nechceme vám zbytečně ukázku spoilerovat, podívejte se na ní ostatně sami níže v novince.

Informace od režiséra 

Restart značky God of War vedl z postu režiséra Cory Barlog, který se po několika letech vrátil do studia Sony Santa Monica. V posledních měsících se začalo spekulovat, že nerežíruje připravované pokračování God of War Ragnarok, což nyní bylo oficiálně potvrzeno. Režisérem God of War Ragnarok ovšem není žádný nováček. Eric Williams pracuje ve studiu Sony Santa Monica od roku 2004 a podílel se na všech dílech série God of War. „Důležité pro nás je, abychom pokaždé získali nový pohled,“ říká Cory Barlog, který následně v žertu dodal, že bylo potřeba najít někoho nového, protože po dokončení každé hry je vždy režisér unavený. 

  • God of War Ragnarok zakončí příběh v severské mytologii. Vývojáři neuvažují o trilogii 
  • Ve hře navštíví Kratos a Atreus všech devět říší
  • God of War Ragnarok má nabídnout hezčí, rozmanitější a propracovanější prostředí
  • Značně byl vylepšen i soubojový systém
  • Kratos se snaží udržet Atreuse a sebe mimo konflikt s bohy 
  • Hlavními padouchy budou Freya a Thor
  • Freya se bude snažit pomstít vrahovi svého syna
  • Thor získal označení "Největší řeznický parchant devíti říší", protože na příkaz Odina vyhladil téměř všechny Obry. Teď je na jeho seznamu Kratos i Atreus

Artwork

Trailer

Zdroj: Tisková zpráva

God of War Ragnarök

ps4ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Santa Monica Studio
Datum vydání hry:
9. 11. 2022
KARTA HRY
10/10

Komentáře