Sony oznamuje vylepšené předplatné PlayStation Plus, dražší verze nabídne katalog až 400 her a spustí se v červnu

novinka  124
Martin Šmíd, 29. 3. 2022 14:11
Delší dobu se spekulovalo o nové předplatné službě pro konzole PlayStation, která má být odpovědí na konkurenční Xbox Game Pass. Dnes Sony toto předplatné oficiálně oznámila, přičemž jde o vylepšené PlayStation Plus s třemi úrovněmi členství, lišící se v ceně i nabídce.

PlayStation Plus Essential – měsíčně 9,99 euro/ročně 59,99 euro

Toto základní členství nabídne prakticky stejný obsah, jako doposud. Nebude se měnit ani cena.

  • Dvě nové hry každý měsíc
  • Exkluzivní slevy
  • Možnost ukládat uložené pozice z her do cloudu
  • Přístup k online multiplayeru

PlayStation Plus Extra – měsíčně 14,99 euro/ročně 99,99 euro

Tato úroveň členství bude obsahovat všechny výše zmíněné výhody, ale také nabídne přístup k více než 400 her pro PlayStation 4 a PlayStation 5 od PlayStation Studios, nezávislých vývojářů i vydavatelů. Tyto hry bude možné si hned stáhnout a hrát. Na potvrzení her, které budou v nabídce, zatím čekáme. 

PlayStation Plus Premium - (bude dostupné pouze v zemích, kde je v současnosti přístup k PlayStation Now) – měsíčně 16,99 euro/ročně 119,99 euro

  • Poskytuje výhody Essential a Extra, navíc přidá až dalších 340 her.
  • PS3 bude možné hrát prostřednictvím cloudového streamování
  • Katalog oblíbených her z PS1, PS2 a PSP prostřednictví downloadu do konzole i streamování
  • Tato úroveň bude obsahovat časově omezené demoverze vybraných her, které tak bude možné si vyzkoušet před vydáním. 

PlayStation Plus Deluxe - Na trzích bez cloudového hraní bude dostupná tato verze za nižší cenu než Premium a bude obsahovat katalog oblíbených klasických her z konzolí PlayStation, PlayStation 2 a PSP, které bude možné si stáhnout a hrát. Zároveň nabídne i demoverze vybraných her. Součástí jsou také veškeré výhody Essential a Extra. 

Jim Ryan v rozhovoru pro magazín Gamesindustry.biz zmínil, že bude existovat upgrade na vyšší verzi předplatného pro hráče, kteří mají v současnosti předplacené současné členství. Podrobnosti ovšem neposkyt. 

„Nové úrovně Extra a Premium představují pro službu PlayStation Plus významný posun kupředu. Při spuštění plánujeme zařadit tituly jako Death Stranding, God of War, Marvel's Spider-Man, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 a Returnal. Úzce spolupracujeme s našimi vývojáři z PlayStation Studios a partnery třetích stran, abychom do knihovny, kterou budeme pravidelně obnovovat, zařadili ty nejlepší dostupné herní zážitky. Další podrobnosti o hrách, které budeme mít k dispozici v naší nové službě PlayStation Plus, přineseme později,“ stojí v oznámení. 

Zdroj: Tisková zpráva

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře