Sony kupuje studio Bluepoint Games, to pracuje na své první originální hře

novinka  60
Martin Šmíd, 30. 9. 2021 17:00
Společnost Sony před malou chvilkou oznámila nákup uznávaného studia Bluepoint Games, které se tak stává oficiálním členem rodiny PlayStation Studios. To se od svého založení zaměřovalo hlavně na remastery a remaky starších her jako Metal Gear Solid, Uncharted, God of War nebo Shadow of the Colossus, za které bylo chváleno. Se Sony studio dlouhodobě spolupracovalo a o možné akvizici se spekulovalo řadu měsíců. Nyní je vše konečně oficiálně potvrzeno.

„Jsme nadšeni, že jsme se oficiálně připojili k PlayStation Studios!

Austin v Texasu je domovskou základnou Bluepointu už od založení studia v roce 2006 a nyní tvoříme tým téměř 70 velmi talentovaných tvůrců a stále se rozrůstáme. I když se studio za posledních 15 let určitě rozrostlo, naše kulturní přesvědčení zůstalo stejné - vždy posouvat hranice a vytvářet hry nejvyšší možné kvality a přitom se bavit.  Důraz na kulturu byl klíčový pro náš úspěch a jsme rádi, že PlayStation Studios sdílí podobnou kulturu a vizi.

PlayStation má tak kultovní herní katalog a pro nás nebylo nic lepšího než zprostředkovat některá z herních mistrovských děl novým hráčům. To, že jsme se stali součástí PlayStation Studios, dává našemu týmu možnost ještě více zvýšit laťku kvality a vytvářet ještě působivější zážitky pro komunitu PlayStation.

Děkujeme všem, kteří nás v průběhu let podporovali - nemůžeme se dočkat, až vám v této další kapitole Bluepoint Games přineseme další úžasné hry!"

– Marco Thrush, President, Bluepoint Games

UPDATE: Studio Bluepoint Games dnes oznámilo, že v současnosti pracuje na své první originální hře, která je určena exkluzivně pro konzoli PlayStation 5. V současnosti nemůže říci více podrobností, dozvíme se je v následujících měsících. 

Trailer s oznámením o nákupu studia Bluepoint Games

Studio naposledy vytvořilo fenomenální remake výborné akční RPG hry Demon's Souls, který si u nás odnesl maximální možnou známku. „Remake hry Demon's Souls je triumfem po všech stránkách. Od prvního dne se majitelům konzole PlayStation 5 dostává do rukou jedna z nejlepších akčních RPG her historie, navíc v ohromujícím audiovizuálním zpracování, ukazující sílu nového hardwaru. Demon's Souls díky všem změnám působí jako pravá next-gen hra, která dokáže vtáhnout do svého temného světa plného bolesti ještě více jak před jedenácti lety. Remake Demon's Souls je nejlepší hra, jaká kdy vyšla na launch konzole PlayStation, a jedna z nejhezčích her současnosti. Pokud ještě nemáte předobjednávku, tak si ji hned udělejte. Tohle nesmíte minout,“ napsali jsme v recenzi - link .

Zdroj: Tisková zpráva

Demon's Souls (remake)

ps5
Sony Interactive Entertainment, Bluepoint Games
Datum vydání hry:
19. 11. 2020
KARTA HRY
10/10

Komentáře