Sledujte dech beroucí video z hraní hry Horizon: Forbidden West + informace od vývojářů

novinka  400
Martin Šmíd, 27. 5. 2021 23:20
Sony na dnešek oznámila speciální prezentaci State of Play, která se tentokrát celá věnovala očekávané akční hře Horizon: Forbidden West studia Guerrilla Games. Ve zhruba 14 minutách se vrátila Aloy, která nyní může prozkoumávat svět na pevnině i pod vodou, přičemž hned na začátku jsme byli svědky představení nového robotického tvora –raptora. Ten bude normálně na Aloy útočit, ale stejně jako jiné tvory půjde ochočit, aby bylo možné na něm jezdit. Následně se vývojáři ve streamu rozpovídali o příběhu, ale také představili některé nové herní mechaniky, které budou pomáhat v prozkoumávání i během souboje s protivníky. „Zatím nemáme stanovené datum vydání, ale vývoj je na správné cestě a velmi brzy pro vás budeme mít aktualizaci,“ říkají vývojáři na datum vydání. Hra je ve vývoji pro konzole PlayStation 5 a PlayStation 4.

Záznam celé prezentace State of Play s českými titulky - UPDATE

Oficiální informace

Na záběrech ze hry poslala Aloy svého věrného přítele Erenda do pozůstatků San Francisca, aby získal důležitý artefakt. Rychle se ale dostane do potíží, protože narazí na povstaleckou frakci Tenakth. Jsou to zlí bojovníci, kteří se naučili ovládat stroje. Aloy musí překonat ruiny a bojovat s několika nepřáteli, aby zachránila svého přítele a mohli pokračovat ve své cestě.

Tato nebezpečná a neznámá země je plná výzev a hrozeb, ale Aloy bude mít nové nástroje, které ji pomohou. Pullcaster zrychluje lezení a rychleji dokáže Aloy dostat z problémů. Shieldwing ji umožňuje dostat se na zem z vyšších míst, případně i překvapit protivníka. Potápěčská maska ji zase otevírá zcela nový podvodní svět. Zároveň bude mít novinky pro svůj Focus, který nyní ukazuje oblasti, kam se může dostat, případně ji dává možnost osedlat více strojů.

Pokud jde o boj, Horizon: Forbidden West klade důraz na taktiku tím, že dává hráči obrovskou škálu zbraní. Věrné kopí je vhodné pro boj zblízka a Aloy se může naučit řadu komb. Luky se specializovanými typy munice zase dokážou ustřelovat strojům kusy brnění, aby byla odhalena jejich slabá místa. Z praků lze střílet oslepující granáty, které dočasně zastaví nepřítele. K dispozici bude mnoho dalších zbraní a všechny bude možné upgradovat na specializovaných stolech.

Aloy nebude bojovat jen s lidskými protivníky. Hra také obsahuje nové smrtící stroje. Některé byly v ukázce, ale to je jen začátek, protože v masivním světě hry Horizon: Forbidden West toho bude daleko více. Budete muset být chytří a kreativní, abyste všechny porazili. 

Zdroj: Tisková zpráva

Horizon II: Forbidden West

ps4ps5
Sony Interactive Entertainment, Guerrilla Games
Datum vydání hry:
18. 2. 2022
KARTA HRY
10/10

Komentáře