Sackboy's Prehistoric Moves

recenze  7
Martin Šmíd, 31. 12. 2010 12:30
Když Sony letos v březnu na GDC oznámila Playstation Move, předvedla i demoverzi hry LittleBigPlanet, která tuto novou periférii podporovala. Jeden hráč ovládal Sackboye pomocí klasického Dualshocku, zatímco ten druhý mu pomáhal pomocí Playstation Move, pomocí kterého odklízet z cesty překážky a řešil s ním nejrůznější hádanky. Když už bylo toto demo hotové, tak proč na něm nezarobit nějaké ty drobáky, řekla si zřejmě Sony. Proto tak vydala na Playstation Network hru Sackboy's Prehistoric Moves.

Když si stáhnete Sackboy's Prehistoric Moves na své Playstation 3, tak po zapnutí zjistíte, že jde prakticky o první LittleBigPlanet, který obsahuje pouze levely pro Playstation Move. Vše je tak osekané na nezbytné minimum. Dokonce během průchodu všemi levely nezaregistrujete nějaký ten příběh a dokonce ani nemůžete měnit kostýmy svého Sackboye. Ani ty, které jste si do prvního LittleBigPlanet koupili z Playstation Store. Dalším velkým překvapením je, že Sackboy's Prehistoric Moves neobsahuje ani online kooperativní multiplayer, na kterém původní hra hodně stavěla. Vše je tak určené jen pro hraní na jedné PS3 s jiným hráčem. Celkově Sackboy's Prehistoric Moves nabízí šest levelů, zasazených do pravěkého prostředí plného dinosaurů a prehistorických pastí. U každého levelu si pak můžete odemknout ještě jeden menší level, který slouží jen jako taková mini hříčka. Kdo hrál původní LittleBigPlanet, tak ví, co máme na mysli. Nic pak ale nemění na faktu, že celou hru jde projít za 30 minut, což je při ceně 135,- docela málo.

Nyní už ale k tomu hlavnímu, co Sackboy's Prehistoric Moves nabízí. To je samozřejmě podpora Playstation Move. Ta je řešena pomocí kooperace, kdy jeden hráč se chopí samotného Sackboye a bude s ním dělat všechny ty skopičiny, co v původní hře. Druhý hráč se pak chopí ovladače Playstation Move a bude tomu prvnímu pomáhat, aby se jeho Sackboy dostal skrze nejrůznější pasti a překážky. Tuto spolupráci uvedeme na jednom příkladu. Máte před sebou kvádry, přičemž nad nimi jsou nejrůznější kuličky s odměnou. Sackboy na ně ale nedosáhne, takže bude muset pomoci hráč s Playstation Move. Ten tak pomocí tohoto ovladače všechny krychle poskládá tak, aby po nich mohl Sackboy vyskákat a vše vysbírat. Samozřejmě jde jen o základní pomoc, protože během pozdějších levelů budete muset řešit spoustu těžších logických problémů, navíc většinou i časově omezených. Synchronizace všech úkonů, ať už Sackboye tak hráče s PS Move, musí být co nejlepší.

V recenzi jsme už zmínili, že Sackboy's Prehistoric Moves neobsahuje žádný online multiplayer. To je opravdu škoda, protože právě ten by mohl hru posunout trošinku dále. Každopádně na jednom Playstationu 3 se hry může zúčastnit až 5 hráčů. Čtyři budou ovládat Sackboye, zatímco ten pátý jim bude pomáhat pomocí Playstation Move. Multiplayer jsme mohli vyzkoušet jen ve třech, a musíme říci, že byl hodně zábavný. Opravdu je škoda, že nejde v online režimu.

Co se týče grafické stránky hry, tak ta běží na enginu LittleBigPlanet. Pokud se vám líbila tato hra, tak se vám bude líbit i Sackboy's Prehistoric Moves. Stejně je na tom poté i hudební doprovod a všelijaké zvuky. Ty Vše je opět převzato z prvního LittleBigPlanet. Nic víc asi nemáme k audiovizuální stránce co říci. Než ještě recenzi ukončíme, tak zmíníme, že hra obsahuje trofeje. Ty samozřejmě jsou už nedílnou součástí každé hry, každopádně se musíme zmínit o systému odměn. Pokud se totiž v multiplayeru přihlásí několik hráčů k tomu hlavnímu, tak trofeje dostává jen ten hlavní účet, kde je hra hrána. Ostatní mají bohužel smůlu.

Ačkoliv jsme se u Sackboy's Prehistoric Moves opravdu bavili, tak jsme se nemohli zbavit dojmu, že jde jen o demoverzi nějaké velké hry, která nás v budoucnu čeká. Hra je totiž hodně krátká a nenabízí ani tolik možností, abyste za ní museli utrácet peníze. Pokud ale máte Playstation Plus členství, tak si ji určitě stáhněte. Máte ji tam zdarma. Ostatním doporučujeme počkat na LittleBigPlanet 2, který bude tuto hru obsahovat na disku.

Sackboy's Prehistoric Moves

ps3
Sony Computer Entertainment, Media Molecule
Datum vydání hry:
14. 12. 2010
KARTA HRY
6/10

Komentáře