PS5 je nejrychleji prodávanou konzolí v historii US, akce Marvel’s Spider-Man: Miles Morales je obrovský hit

novinka  77
Martin Šmíd, 16. 4. 2021 16:50
Agentura NPD vydala zprávu týkající se prodeje konzolí a her v Severní Americe za měsíc březen. Z ní jsme se dozvěděli, že PlayStation 5 je nejrychleji prodávanou konzolí v historii, a to nejen v tržbách, ale i co se týče počtu prodaných kusů. Sony tak porazila počáteční prodeje konzolí PlayStation 4 i Nintendo Switch, přičemž se dá předpokládat, že o PlayStation 5 bude zájem i v následujících měsících. A to hlavně díky přísunu nových her, některé navíc budou exkluzivní jako Returnal, Ratchet & Clank Rift Apart a Horizon Forbidden West.

Dobře si minulý měsíc v US nevedla jen konzole PlayStation 5, ale i řada nových her. V žebříčku nejprodávanějších her je tak na třetím místě třeba akce Outriders od Square Enix, které navíc na tuto pozici stačily pouhé tři dny. Dobře si vedl i Monster Hunter: Rise, který zaznamenal druhý nejlepší start v rámci série, hned za Monster Hunter: World.

Top 20 nejprodávanějších her v US za měsíc březen

  1. Call of Duty: Black Ops Cold War
  2. Monster Hunter: Rise
  3. Outriders
  4. Super Mario 3D World
  5. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  6. Mario Kart 8
  7. Assassin's Creed: Valhalla
  8. Animal Crossing: New Horizons
  9. Super Mario 3D All-Stars
  10. Minecraft
  11. Call of Duty: Modern Warfare
  12. Super Mario Bros Ultimate
  13. Pokémon Sword/Shield
  14. Mortal Kombat 11
  15. Crash Bandicoot 4: It's About Time
  16. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  17. Madden NFL 21
  18. NBA 2K21
  19. Super Mario Party
  20. FIFA 21

Sony určitě není spokojena jen s prodeji konzole PlayStation 5, o níž je mezi hráči enormní zájem, ale i s prodeji svých her. Hlavně akci Marvel’s Spider-Man: Miles Morales se daří přímo skvěle. Od vydání je vždy v Top 5 nejprodávanějších her v US, kde navíc překonala i celkové prodeje hitů jako The Last of Us Part II a Ghost of Tsushima. Z Insomniac Games se tak pomalu stává nejdůležitější studio PlayStationu. Už brzy vyjde plošinovka Ratchet & Clank Rift Apart, od níž si také všichni hodně slibují, zvláště když bude naplno využívat sílu konzole PlayStation 5

Zdroj: Tisková zpráva

Komentáře