První obrázky a informace o rozšíření They Shall Not Pass pro Battlefield 1

novinka  10
Martin Šmíd, 19. 12. 2016 22:49
O víkendu vývojáři z DICE lákali na první rozšíření They Shall Not Pass pro akční hru Battlefield 1 prvním obrázkem, které vyjde v březnu příštího roku, přesné datum bude teprve stanoveno. „Toto herní rozšíření se zbrusu novou mapou, zbraněmi a novou frakcí v podobě francouzské armády podstatným způsobem rozšíří bojiště ničivé války,“ stojí v oznámení. Nyní tu máme z rozšíření i několik oficiálních obrázků, které si můžete prohlédnout níže v novince, přikládáme k nim i oficiální popisek od vývojářů.

Tisková zpráva:
V této chvíli ještě nechceme moc prozrazovat, ale připravili jsme pro vás alespoň pár obrázků přímo od týmu v DICE s výtvarnými návrhy herního prostředí. Tyto obrázky představují vizi vývojářského týmu o podobě bojišť, se kterými se v rozšíření They Shall Not Pass setkáte. Pokud vás zajímá, co bylo inspirací k záběrům na spálenou krajinu, bahnité zákopy a stísněné podzemní prostory, čtěte dál.



Během úvodní fáze bitvy u Verdunu byl vystřelen přibližně milion dělostřeleckých nábojů. Ty v oblasti kolem opevněného města a na okolních bojištích zažehly masivní lesní požáry. Vojáci vyprávěli, že ohně bylo možné vidět z obrovské války. Chtěli jsme zachytit právě tuto úvodní fázi bitvy, které se někdy přezdívalo i Devil’s Anvil – ďáblova výheň.


Počáteční boje v blízkosti Verdunu proměnily vesnice jako Samogneux a celé okolní lesy k nepoznání. Trvaly přes 9 měsíců a Verdun se tak stal nejdelší bitvou války s dopadem na její další podobu. Chtěli jsme dát hráčům šanci stát se součástí počátečních bojů v mrazivých únorových dnech roku 1916.



Obzvlášť silně na nás zapůsobily příběhy o hrdinných obráncích pevnosti Fort Vaux, kteří v jejích temných podzemních chodbách bojovali doslova o každý centimetr. Francouzi se s Němci střetli hluboko uprostřed labyrintu chodeb a bojovali proti sobě pomocí granátů, plamenometů a bojových plynů.



Čtyřicet milionů dělostřeleckých nábojů vystřelených během celé bitvy u Verdunu doslova roztrhalo povrch země a proměnilo celou oblast v rozbitou měsíční krajinu. Zákopy, tunely a podzemní pevnosti skrývající se pod zničenou zemí nám nabídly možnost vytvořit pro hráče Battlefield 1 nové, doposud řídce využívané herní prostředí.



Bitva u Soissons z konce roku 1918 nás naproti tomu inspirovala k vytvoření nové sady map, které by daly prostor masivním bitvám za účasti francouzských tanků. Boje se soustředí kolem klíčových mostů přes řeku Aisne, zatímco u vesnice Fismes číhá cosi velkého.

Zdroj: Tisková zpráva

Battlefield 1

ps4xone
EA Games, DICE
Datum vydání hry:
21. 10. 2016
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře