Představena květnová aktualizace do Gran Turismo Sport s vozem Mazda RX-VISION GT3 CONCEPT

novinka  21
Martin Šmíd, 21. 5. 2020 15:25
Vývojáři ze studia Polyphony Digital i nadále podporují svojí zatím poslední závodní hru Gran Turismo Sport pravidelnými updaty, ačkoliv jsou daleko menší, než tomu bylo v minulosti. Nyní byla oznámena květnová aktualizace, přinášející hlavně nové auto Mazda RX-VISION GT3 CONCEPT. Na jeho představení i další obsah se podívejte níže v novince.

Oficiální informace

1. Bude přidán vůz Mazda RX-VISION GT3 CONCEPT, představitel nové generace závodního vozu s rotačním motorem.

Mazda RX-VISION GT3 CONCEPT (Gr. 3)

Koncept MAZDA RX-VISION byl představen na tokijském autosalonu v roce 2015. Šlo o výzvu navrhnout v souladu s designovou filozofií Mazdy „Kodo – Duše pohybu“ co nejkrásnější sportovní vůz Mazda s motorem vpředu a pohonem zadních kol. O pohon tohoto vozu se starala nová generace rotačního motoru „SKYACTIV-R“, který byl snem, jemuž chtěla Mazda v budoucnu vdechnout život..

Po překonání řady technických problémů představila Mazda úspěšně v roce 1967 komerční rotační motor v modelu Cosmo Sport. Jako jediný výrobce masově vyrábějící rotační motory pak pokračovala ve zlepšování jeho výkonu, snižování spotřeby paliva a zvyšování odolnosti, a dokonce s ním v modelu 787B získala v roce 1991 celkové vítězství ve vytrvalostním závodě 24 hodin Le Mans.

MAZDA RX-VISION GT3 CONCEPT vyjadřuje designovou krásu základního vozu ve formě ještě agresivnějšího závodního vozu. Kvůli splnění požadavků na výkon vyžadovaný od vozů třídy Gr. 3 čerpá tento návrh z konceptu motoru 787B se 4 rotory a přidává technologii SKYACTIV. Tento nový rotační motor je umístěn v lehké karoserii, díky čemuž dosahuje nebývalého výkonu.

2. Do režimu „GT League“ bude přidáno 7 nových kol:

■ Začátečnická liga

2 nová kola do závodu „Sunday Cup“.

■ Amatérská liga

2 nová kola do závodu „Clubman Cup“.

■ Profesionální liga

2 nová kola přidána do závodu „Nostalgie 1979“.

■ Vytrvalostní liga

1 nové kolo přidáno do „Vytrvalostního seriálu Gr. 3“.

Zdroj: Tisková zpráva

Gran Turismo Sport

ps4psvr
SCEE, Polyphony Digital
Datum vydání hry:
18. 10. 2017
Žánr:
Závodní, Simulátor, Sport
KARTA HRY
7/10

Komentáře