PLAYSTATION Network Collection Pack

recenze  3
Martin Šmíd, 2. 11. 2008 20:18
Pokud jste si zamilovali skvělé hry ze sítě PLAYSTATION Network a mrzelo vás, že si je nemůžete zahrát na svém PSP, už smutnit nemusíte. Sony nyní vydala dva UMD packy, kde naleznete kolekce nejlepších her. Zhodnotíme si Power Pack, který nabízí spíše zábavu pro zasloužilé pařany, ale i Puzzle Pack, kde naleznete spoustu zábavy na cesty.

Power Pack

FlOw - FlOw je pozoruhodný titul. Původně vznikl jako free projekt, kterého se ovšem chopila Sony a přinesla nám tak Playstation Network verzi, která na Playstationu 3 opravdu zazářila. Mohla za to nejen úžasná HD grafika, ale především návyková hratelnost, u které se dalo vydržet opravdu dlouhé hodiny. Samotná PSP verze si bere ze svého velkého bratříčka to nejlepší. Grafická stránka je i na PSP skvělá a ovládání velmi jednoduché. Nyní si tak můžete tuto hříčku, kde ovládáte mořskou potvůrku, která časem roste a roste, užít i na handheldu. Jak jsem už zmínil, ve hře se ocitnete v kůži, tedy kostřičce, mořské potvory, která požírá vše, co jí přijde do cesty, a tak postupně roste, aby mohla vstoupit do daleko větších hloubek a tím se postavit silnějším protivníkům. FlOw je i na PSP velký žrout času a neztratil nic ze svého kouzla. Naopak mu spíše ještě přidala skutečnost, že si ho nyní můžete zahrát kdekoliv.

Syphon Filter: Combat Ops - Syphon Filter: Combat Ops je na PSP celkem pozoruhodný titul. Nenajdete u něj totiž žádný mód pro jednoho hráče, ale je stavěn jen pro hráče, kteří se chtějí zúčastnit online bitev. Můžete si zahrát jen tehdy, máte-li přístup k hraní přes režim Ad-Hoc a Infrastructure. Samotné hraní má pak jednoduché principy. Musíte najít a zlikvidovat cizí agenty, ale také buňky, pro které vykonávají onu špinavou práci. Pochopitelně i vy můžete poté s přáteli zakládat vlastní buňku a vytvořit tak skvělé přepadové komando. Hra obsahuje celkem pět klasických módů jako Deathmatch, ale také nové Retrieval a Sabotage. Během misí si můžete vytvářet i vlastní cíle, a tak nejste limitováni jen na ty základní. Ovládání hry je podobné jako v předchozích Syphon Filter titulech. Co můžeme také pochválit, je grafické zpracování. To vypadá na maličkém displeji PSP naprosto famózně. Rozhodně jedna z nehezčích her na PSP.

Beats - Beats je rozhodně nejzajímavějším titulem, který na Power Packu naleznete. Jedná se o hudební rytmickou hru, která si bere za vzor hry jako Guitar Hero nebo Rock Band, kde se pokusíte stát hudebníkem. Na rozdíl od nich nehrajete nejrůznější písničky, ale melodie, které si můžete i sami skládat. V hlavním módu naleznete několik desítek melodií, přičemž každá z nich nabídne hráči několik stupňů obtížnosti. Pokud vás baví mačkat do rytmu tlačítka X, trojúhelník, čtvereček a kolečko, najdete si ve hře beats zalíbení. Bohužel se i tak dostaví po čase nuda, kterou nezažehnají ani žebříčky nejlepších hráčů. Hudebník se z vás na PSP tak nestane.

Puzzle Pack

Lemmings - Lemmingové jsou zpět v remaku, který vyšel původně pro Playstation 3 skrze službu Playstation Network. Znovu tak ovládáte zástupy Lemmingů a snažíte se je v časovém limitu dovést do cílového bodu. Cesta vždy skrývá nejrůznější nástrahy a pasti, se kterými se budete muset vypořádat. Levelů máte k dispozici několik desítek, přičemž není problém si vytvořit i ty vlastní. Editor tvorby levelů je velmi jednoduchý a jistě ho ocení všichni fanoušci těchto zelenomodrých hlodavců. Samotné ovládání pak vychází z PSN verze, takže je velmi jednoduché a nebude dělat žádné problémy. Pokud vás začne nudit hra pro jednoho hráče, můžete si hru zahrát online proti kamarádovi, který ani nemusí mít vlastní kopii hry. Stačí hru nasdílet přes Game Sharing. Lemmings na PSP se zkrátka povedli a zaslouží si pozornost každého hráče, který hledá jednoduchou, ale dlouho trvající zábavu.

Go! Sudoku - Go! Sudoku, jak již název napovídá, je hra založená na luštění všemožných hlavolamů, které známe pod názvem Sudoku. Ve hře najdeme přes 1000 Sudoku v různých stupních obtížnosti, které představují hlavně na cestách velkou porci zábavy. Nemusíte tak s sebou tahat všechny ty knížky a časopisy, kde se tyto hlavolamy vyskytují. Hra navíc nabízí i výukové programy, partie proti času, režimy pro více hráčů a pochopitelně i různě herní tabulky, kde naleznete statistiky jak vaše, tak nejlepších hráčů. Ve hře hraje velmi podmanivá hudba, která vám ještě zkrášlí herní zážitek. Vše navíc dokresluje animované pozadí, které je velmi příjemné na pohled, a nikdy se tak hra nestane nudnou a stereotypní.

Go! Puzzle - Go! Puzzle je hra, která rozhodně nebude nijak šetřit vás mozek. Jedná se o soubor puzzle her, kde máte na výběr ze tří hlavních módů - Swizzle Blocks, Aquatica a Skyscraper. Mód Swizzle Blocks spočívá ve správném složení kostiček, které explodují a vyčistí vám nejen obrazovku, ale přidají i nějaké ty body. Hra se skládá z několika levelů a módů, které si postupně jako obtížnosti odemykáte. Nechybí ani statistiky nejlepších hráčů, hra více hráčů, podmanivá a rychlá hudba s funkční grafikou. Aquatica je velmi podobná prvnímu módu, akorát neskládáte k sobě čtverečky, ale mořské hvězdy, které vám padají ve stylu Tetrisu. Jako první mód, i Aquatica nabízí hru pro více hráčů, nejrůznější módy a i statistiky nejlepších hráčů. Poslední mód Skyscraper je celkem zajímavý. Musíte panáčkem, kterého získáte na začátku hry, plnit nejrůznější úkoly v puzzle hře. Celkem jednoduchý koncept, který ovšem začne časem poněkud nudit a vrátíte se k prvním dvěma.

Power Pack i Puzzle Pack nabízí neskutečnou porci zábavy a pokud hledáte na své PSP hry, které můžete hrát prakticky kdekoliv, jejich koupí rozhodně chybu neuděláte. Nyní si jen přát, aby se Sony tohoto nápadu chopila a do budoucna přinesla další tyto balíčky. Rozhodně je z čeho vybírat.

PLAYSTATION Network Collection Pack

psp
Sony, Sony
KARTA HRY
9/10

Komentáře