PlayStation - E3 2017

special  153
Martin Šmíd, 13. 6. 2017 4:17
I letos měla jako poslední svoji tiskovou konferenci společnost Sony Interactive Entertainment, která se zaměřovala tentokrát čistě na softwarovou nabídku pro svoji konzoli PlayStation 4. Dočkali jsme se ukázky několika dříve oznámených exkluzivních i multiplatformních her, sem tam nechybělo i nějaké to překvapení, i když na nová oznámení byla tentokrát tisková konference Sony poněkud chudší. Níže ve článku pak shrnujeme to nejdůležitější, co se na právě skončené konferenci objevilo.

Ještě před tiskovou konferencí pořádala Sony speciální pre-show, během níž jsme se dočkali několika trailerů a zajímavých oznámení. Takže začneme nejprve s nimi.

Knack 2 má datum vydání, cenu a nový trailer
Sony ještě před začátkem své tiskové konference v pre-show oznámila, že plošinovka Knack 2 vyjde už 5. září letošního roku exkluzivně pro konzoli PlayStation 4, cena je stanovena na docela přijatelných 39.99 euro. Nabídnout má rozmanitější a zábavnější hratelnost a nebude chybět ani kooperativní režim pro dva hráče. Níže se podívejte na nový E3 trailer.


Matterfall – nový trailer i datum vydání
Vývojáře ze studia Housemarque známe díky výborným hrám jako Resogun nebo Dead Nation. V současnosti připravují pro PlayStation 4 v minulém roce oznámenou střílečku MatterFall. Dnes jsme se dočkali několika nových záběrů v traileru, ale také termínu vydání. Matterfall už moc dlouho nebudeme čekat, protože vyjde 15. srpna. Příjemné překvapení po měsících ticha.

Gran Turismo Sport – nový trailer
Každý asi očekával, že Sony konečně oznámí datum vydání pro závodní hru Gran Turismo Sport. Nedočkali jsme se, jen nám bylo zopakováno, že hra vyjde během podzimu. Naštěstí jsme se dočkali docela povedeného traileru, který fanoušky určitě alespoň trochu potěší.


Superhot dostane VR verzi na PS4
Oceňovaná first-person střílečka Superhot je už nějakou dobu dostupná na PC a konzoli Xbox One. V létě se dostane i na konzoli PlayStation 4, na níž navíc bude podporovat i VR headset PlayStation VR.

PlayStation Media Showcase

Uncharted: The Lost Legacy – nové záběry
Letošní tisková konference Sony odstartovala novou ukázkou ze hry Uncharted: The Lost Legacy, která vyjde koncem srpna exkluzivně pro PlayStation 4. V ní se představí Chloe, která bude v Indii spolupracovat s Nadine Ross.

Horizon Zero Dawn dostane rozšíření The Frozen Wilds
Jedna z nejlepších akčních her letošního roku Horizon Zero Dawn dostane rozšíření The Frozen Wilds, které vyjde ještě v letošním roce. Přesné datum vydání bude teprve stanoveno, ale můžete si níže pustit oznamující trailer, podle něhož je jasné, že se opět setkáme s Aloy. Ta se vydá do zcela nové zasněžené lokace na severu, kde na ní bude čekat spousta nových problémů, ale i nových mechanických monster, s nimiž se bude muset chtě nechtě vypořádat. Více se máme o rozšíření dozvědět později.

Gameplay záběry z Days Gone
Bend Studio v minulém roce představilo akční open world hru Days Gone, odehrávající se v post apokalyptickém světě. Dnes během tiskové konference Sony jsme se dočkali nového gameplay videa, ukazující jízdu na motorce, souboje s protivníky i průzkum světa. Na záběry se podívejte níže v novince.


Oznámen Monster Hunter World
Capcom na tiskové konferenci Sony oznámil hru Monster Hunter World, která bude mít velký otevřený svět s nejrůznějšími pravěkými potvorami, které budeme lovit. Níže se podívejte na oznamující trailer, který se Capcomu povedl. Monster Hunter World vyjde začátkem příštího roku pro PlayStation 4, Xbox One a PC.

„Monster Hunter World nabídne živý, dýchající ekosystém, v němž hráči převezmou roli lovce, který se snaží lovit krvelačné bestie. Na cestu se budete moci vydat sami, ale také i se třemi dalšími kamarády v drop-in multiplayeru, v němž budou moci hrát hráči z celého světa společně. Vůbec poprvé v historii série tak bude komunita globální a ne rozdělena na regiony. V Monster Hunter World nebudou chybět úkoly, v nichž budou moci hráči zlepšit své lovecké schopnosti, aby následně bylo jednodušší porážení hrůzostrašných protivníků. Z nich bude možné získat loot pro vytvoření lepších zbraní či upgradě brnění,“ stojí v oznámení. To rovněž láká na zatím neupřesněný PlayStation 4 exkluzivní obsah, který bude oznámen později.


Oznámen remaster Shadow of the Colossus
Sony během tiskové konference oznámila trochu nečekaně kompletní remaster/remake klasické a výborně hodnocené hry Shadow of the Colossus, který vyjde v příštím roce exkluzivně pro konzoli PlayStation 4. Na něm pracují vývojáři ze studia Bluepoint Games, kteří mají s předělávkami starších her pro nové platformy bohaté zkušenosti. Se všemi předchozími remastery si dali vždy záležet, takže snad tomu tak bude i nyní.

Marvel vs. Capcom: Infinite – dnes vyjde demoverze
Došlo i na dříve oznámenou bojovku Marvel vs. Capcom: Infinite od Capcomu, která dnes dostane příběhovou demoverzi, takže si ji budete moci vyzkoušet ještě před zářijovým vydání. Demoverze by se měla objevit během dne na PlayStation Store.

Nový trailer na Call of Duty: WW2
Fanoušci Call of Duty série jsou určitě rádi, že se vývojáři konečně vrací do reálií druhé světové války. Během tiskové konference Sony jsme se dočkali nového parádního traileru s novými záběry z multiplayeru, asi není více co dodávat, trailer naleznete níže v novince.

The Elder Scrolls V: Skyrim pro PlayStation VR
Bethesda během tiskové konference Sony oznámila, že předělá svoji starší hru The Elder Scrolls V: Skyrim pro PlayStation VR, takže si ji budete moci kompletně celou užít ve virtuální realitě.


Square Enix oznámil Monster of the Deep: Final Fantasy XV pro VR
Square Enix dnes představil rybaření ze světa Final Fantasy pro PlayStation VR, takže si budete moci zalovit i ve virtuální realitě.

Oznámena akční hra Bravo Team pro PlayStation VR
Sony během své tiskové konference oznámila akční hru Bravo Team pro PlayStation VR, odehrávající se během válečního konfliktu ve fiktivním města zasazeném do východní Evropy. Na hře pracuje studio Supermassive Games (Until Dawn), které už má s VR zkušenosti.


Oznámena hra Moss pro PlayStation VR
Sony oznámila pro PlayStation VR hned několik nových her, mezi nimiž se určitě neztratí ani ta s názvem Moss. V ní je hlavním hrdinou Quill, mladá myš, která jednoho dne najde při průzkumu lesa tajemný kámen. Starobylá magie je hned uvolněna z něj a nastanou tak dramatické události, výsledkem kterých bude nebezpečné dobrodružství hlavního hrdiny.


Nové záběry z God of War
V minulém roce Sony oznámila akční hru God of War, která bude znamenat pro celou slavnou značku velký restart, přičemž hlavní hrdina Kratos se bude muset i se svým synem vypořádat se severskou mytologií. Dnes jsme se dočkali během tiskové konference nových parádních záběrů, na které se můžete podívat níže v novince. God of War vyjde začátkem příštího roku.


Nový trailer na Detroit: Become Human
Další velkou exkluzivitou pro PlayStation 4 je adventura Detroit: Become Human od studia Quantic Dream, v níž každé i malé rozhodnutí může značně ovlivnit následující události. Ukázáni nám byli dva noví hrdinové a několik nových záběrů. Na trailer se podívejte níže. Bohužel jsme se nedozvěděli, kdy Detroit: Become Human vyjde.


Nový trailer na Destiny 2, odhalen PS4 exkluzivní obsah
Studio Bungie připravilo pro tiskovou konferenci Sony nový trailer na připravovanou akci Destiny 2, která bude na PlayStationu 4 obsahovat i speciální exkluzivní obsah. Mezi ním je exkluzivní strike mise, speciální gear, loď, exotická sniperka i crucible mapa.

Pokud si hru předobjednáte, budete se moci od 18. července zúčastnit betaverze. Pro všechny ostatní bude dostupná od 21. července. Betaverze nabídne k vyzkoušení PvE i PvP obsah a všechny tři nové subclassy.

Insomniac Games ukázal nového Spider-mana
Sony si zajistila v minulém roce práva na vytváření her s oblíbeným hrdinou Spider-manem. Nové dobrodružství proto vzniká exkluzivně pro konzoli PlayStation 4 ve studiu Insomniac Games, přičemž dnes jsme se z něj dočkali první gameplay záběry. Spider-man vyjde v příštím roce.


Komentáře