PlayStation - E3 2016

special  158
Martin Šmíd, 14. 6. 2016 4:16
Jak je tomu už tak nějak zvykem, jako poslední měla tiskovou konferenci Sony, která se hodně zaměřovala na hry pro konzoli PlayStation 4, takže jsme se dočkali nových záběrů z The Last Guardian, Horizon nebo Detroit, ale i oznámení nových her jako God of War nebo Days Gone. Rovněž se část zaměřovala na headset PlayStation VR, který bude dostupný letos v říjnu. Pokud jste se na tiskovou konferenci Sony nedívali, nyní se můžete podívat v našem článku, co vše bylo oznámeno. Bylo toho celkem dost.

God of War
Sony začala svoji tiskovou konferenci ve velkém stylu. Hned se na obrazovce objevilo logo studia Sony Santa Monica a následně začala 10 minut dlouhá demoverze nové hry ze série God of War, která je zasazena do severské mytologie. Má se jednat prakticky o restart značky, hlavním hrdinou je postarší Kratos, jemuž v určitých situacích zřejmě bude pomáhat jeho syn, který v demu bojoval proti nejrůznějším protivníkům svoji sekyrou a následně i lukem, došlo pak i na epický souboj s bossem. Na video se můžete podívat níže v novince. God of War vyjde příští rok exkluzivně pro konzoli PlayStation 4.

Days Gone
Po God of War přišlo další velké oznámení, a to hry Days Gone, na níž pracují vývojáři ze studia Bend. Jde o open world survival akční hru, v níž je svět prakticky zničen po obrovské pandemii, a všude se pohybují tisíce zombií, kterým se říká Freakers – těch bude několik druhů. Hlavní bude ve hře přežít, čemuž má dopomoci průzkum světa, vyrábění různých předmětů, včetně zbraní. Hlavním hrdinou je Deacon St. John, nájemná vrah a tulák, který raději dává přednost nebezpečnému světu, než aby žil v bezpečných osadách.

UPDATE: Gameplay ukázka v závěru tiskové konference (podívejte se na záznam)

The Last Guardian
Během tiskové konference Sony jsme se dočkali i zcela nového traileru na očekávanou hru The Last Guardian, který ukázal spoustu nových záběrů z hraní. Největší pozornost si ale jistě zasloužilo datum vydání. The Last Guardian vyjde 25. října exkluzivně pro PlayStation 4.

Horizon: Zero Dawn
Akční hře Horizon: Zero Dawn se Sony věnovala už v minulém týdnu, když oznámila i její odklad na jaro příštího roku, ale protože jde o jeden z nejambicióznějších projektů, jaký je v současnosti ve vývoji pro PlayStation 4, během tiskové konference jsme se dočkali nového gameplay videa. To ukázalo nejprve novou vychytávku v podobě skenu, díky němuž je vidět, jaké suroviny jdou z robotických potvor získat, ale následně pochopitelně došlo i na samotnou akci či průzkum rozlehlého světa. Na parádní gameplay video se určitě podívejte.

Detroit: Become Human
Studio Quantic Dream během tiskové konference Sony ukázalo nový trailer na svoji připravovanou adventuru Detroit: Become Human. V minulém roce nám vývojáři představili androidku Karu, nyní došlo na druhou hratelnou postavu, kterou je Connor (Bryan Dechart). Další postavy hodlají vývojáři oznámit později.

Resident Evil 7
Capcom během tiskové konference Sony oznámil hororovou hru Resident Evil 7 pro PlayStation 4 a Xbox One, která bude plně hratelná s VR headsetem PlayStation VR, přičemž vyjde už 24. ledna příštího roku. Už nyní si můžete na hru stáhnout exkluzivní hratelné demo, které je určené pro majitele PlayStation Plus členství.

PlayStation VR má datum vydání
Sony během tiskové konference oznámila, že headset PlayStation VR vyjde v US 13. října, přičemž na něj vyjde v letošním roce přes 50 her. Několik z nich připravuje přímo Sony, níže naleznete trailery, včetně na Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission a Batman Arkham VR.





Crash Bandicoot je zpět
Sony během své tiskové konference oznámila, že v současnosti spolupracuje s Activisionem na plném remasteru her Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2 a Crash Bandicoot Warped pro konzoli PlayStation 4. Navíc se už letos objeví Crash ve hře Skylanders Imaginators.


Call of Duty: Infinite Warfare
Během tiskové konference jsme se dočkali i nových záběrů z akční hry Call of Duty: Infinite Warfare, které vypadají o poznání lépe, jak dřívější rozporuplný trailer. Ostatně se podívejte sami.


Hideo Kojima oznámil hru Death Stranding
Sony dnes na své tiskové konferenci oznámila, že Hideo Kojima se svým studiem Kojima Productions připravuje hru Death Stranding, která vyjde exkluzivně pro PlayStation 4. Hlavního hrdinu ztvární herec Norman Reedus, který s Kojimou spolupracoval už na zrušeném Silent Hills.


Insomniac Games připravuje hru Spider-man exkluzivně pro PlayStation 4
Sony ve své výborné tiskové konferenci oznámila, že studio Insomniac Games připravuje akční hru Spider-man s otevřeným světem, a to exkluzivně pro konzoli PlayStation 4, která vyjde v příštím roce. Více informací se dozvíme později v tomto roce.

- Jde o největší a nejdražší hru, jaká kdy byla ve vývoji v Insomniac Games.
- Půjde o open world akci.
- Ve vývoji je už poměrně dlouhou dobu.
- Vývojáři z Insomniacu vytváří svoje vlastní univerzum se Spider-manem, takže nemají jako předlohu žádný film.
- Hra se zaměřuje, kdo je muž pod maskou, a kdo když si masku sundá.
- Spider-man je v současnosti jen pracovní název.

Z osobního i profesního hlediska, tohle je splněný sen. Jsem po celý život vášnivým fanouškem Marvelu. Když jsem se dozvěděl, že byl Insomniac Games osloven našimi přáteli ze Sony Interactive Entertainment s nabídkou, jestli bychom měli zájem vytvořit Spider-man hru, běžel jsem hned k Tedovi do kanceláře, jestli bych mohl na hře pracovat jako kreativní ředitel. Poprvé v historii studia pracujeme na značce, která nepochází přímo od nás. Milujeme vytvářet velké hry s neuvěřitelnou hratelností, hlubokými příběhy a krásnou grafikou. Spider-man je jednou z nejznámějších postav, a my jsme nadšeni, že nám byla dána zodpovědnost vytvořit něco nového, autentického. Ne, to není něco, s čímž jste se setkali, ani není naše hra založena na nadcházejícím filmu. Nemůžeme se dočkat, až s vámi budeme sdílet více informací - Bryan Intihar, režisér hry z Insomniac Games


Gravity Rush 2 - E3 2016 trailer


Záznam tiskové konference


Komentáře