Phil Spencer: Už brzy se projeví výhody hardwaru Xbox Series X

novinka  156
Martin Šmíd, 25. 6. 2020 13:02
Microsoft se pomalu připravuje na start nové konzole Xbox Series X, která by měla vyjít koncem letošního roku. A to celosvětově, takže je naděje, že se jí také dočkáme a nebudeme muset na ní čekat rok, jako tomu bylo v případě konzole Xbox One. Nyní se o konzoli rozpovídal Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu, v rozhovoru pro Game Lab Live. „Když jsme začali vytvářet konzoli, nechali jsme se inspirovat hráči. Chceme, aby výkon konzole byl předvídatelný, ale rovněž pro ni bylo lehké vyvíjet hry,“ říká.

Samozřejmě během rozhovoru došlo i na prezentaci konkurenční konzole PlayStation 5, která se Sony povedla.  „Sledoval jsem PlayStation 5 prezentaci a myslím si, že odvedli velmi dobrou práci. Jako konkurent je určitě skvělé vidět, jak vypadá konzole a hry. Abych byl upřímný, cítil jsem se dobře, když jsem viděl jejich prezentaci. Hardwarové výhody naší konzole se teprve naplno projeví, jakmile budeme mluvit o svých hrách, frameratu a dalších věcech. Když přemýšlím o pozici, v jaké v současnosti jsme s hrami, které budeme moci ukázat, případně o hardwarové výhodě, kterou máme, myslím, že jsme ve velmi dobré pozici,“ řekl Phil Spencer. Ten navíc připomněl, že už v červenci budou mít svojí vlastní větší prezentaci, během níž ukážou first-party hry.

„Mám dobrý pocit z her, které budeme v červenci ukazovat, stejně tak z hardwarových schopností konzole Xbox Series X. Z poslední prezentace jsme se poučili a přijali jsme zpětnou vazbu, a myslím si proto, že lidi budou spokojeni s tím, co jim v červenci ukážeme,“ dodává s tím, že nebude chybět ani očekávaná akční hra Halo Infinite od studia 343 Industries. Phil Spencer pak v rozhovoru ještě řekl, že co se vizuální kvality týče, tak skok mezi aktuální a novou generací konzolí nemusí být tak velký, jak hráči očekávají. Podle jeho slov jde ale hlavně o ponoření se do hry a celkový zážitek z hraní, čehož má být dosáhnuto třeba lepším frameratem, nízkou latencí a tak dále. Sice dodává, že se vizuální stránka zlepší, ale nová generace nebude jen o ní. 

Zdroj: videogameschronicle.com

Xbox Series X

xsx
Microsoft, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře