Oznámena akční hra Arma Reforger, vyšla rovnou pro PC a Xbox Series X/S

novinka  35
Martin Šmíd, 17. 5. 2022 20:04
České studio Bohemia Interactive dnes oznámila hru Arma Reforger, která je rovnou dostupná od dnešního dne na PC (Early Access) a Xbox Series X / S (Game Preview) za 29,90 EUR. „Arma Reforger je zároveň kreativní platforma, která hráčům nabídne zásadně přepracované nástroje pro moddování. Arma Reforger poskytne fanouškům možnost objevovat nové vlastnosti a možnosti enginu Enfusion a zároveň vývojářům z Bohemia Interactive předat cennou zpětnou vazbu pro pokračující vývoj Arma 4,“ stojí v oznámení. Více se o hře dozvíte níže v novince, kam přikládáme informace z tiskové zprávy.

Návrat na Everon

Arma Reforger čerpá z odkazu debutové hry Bohemia Interactive Arma: Cold War Assault a vrací hráče na ostrov Everon – do známého prostředí během osmdesátých let minulého století. Samotný terén, který je součástí fiktivního maldenského souostroví, byl od základu přetvořen a díky možnostem enginu Enfusion vylepšen o objekty jako jsou jezera, rybníky a tekoucí řeky. Mapa, která se rozprostírá na impozantní ploše 164 km2 obsahuje 51 km2 pevniny a hráčům nabízí nespočet zákoutí k prozkoumání. Everon je plný hustých lesů, kopců, hor, polí a idylických vesnic inspirovaných bývalým Československem.

Dva nové herní režimy

Pokud jde o hratelný obsah, Arma Reforger přichází se dvěma herními režimy pro více hráčů. První z nich je Conflict – perzistentní souboj týmů o ovládnutí ostrova. Ten hráče motivuje k vzájemné spolupráci při obsazování strategických pozic nepřítele. Budováním základen a plněním úkolů mohou získat vyšší a vyšší hodnost. Na výběr jsou dvě primární frakce, americká nebo sovětská, a každá přichází s autentickými zbraněmi, vozidly a vybavením. K dispozici je také menší nezávislá strana s vlastním vybavením, kterou veteráni série Arma bezpečně rozpoznají z prvního dílu Cold War Crisiss.

Druhý herní režim je editor misí v reálném čase, známý jako Game Master. V tomto sandboxu se jeden nebo více hráčů ujímá role Game Mastera a vytváří dynamický zážitek pro ostatní hráče. Tento uživatelský přívětivý nástroj pro tvůrce misí navržený s ohledem na nováčky i dlouholeté hráče Arma tak zajišťuje vždy jedinečný herní zážitek. Tento režim je navíc kompatibilní s moddovaným obsahem od komunitních tvůrců.

Nové nástroje pro modding a sdílení obsahu

Kromě toho poskytne Arma Reforger hráčům přístup k nové vlastní platformě pro sdílení uživatelského obsahu s názvem Workshop. Zde mohou být mody od PC hráčů snadno publikovány a sdíleny s ostatními hráči nejen na PC, ale i na Xboxu. Spolu s vydáním Arma Reforger se zájemcům dostane do ruky také balíček nástrojů pro tvorbu uživatelského obsahu s názvem Workbench. Ten poskytne komunitě stejné nástroje, které používají samotní vývojáři v Bohemia Interactive. Každý uživatel se základní znalostí skriptování v jazyce C# by měl být schopen přidat vlastní vzorce chování AI, zvukové a vizuální modely, textury nebo dokonce zcela nové herní mechaniky. Tvůrci mohou importovat své výtvory pomocí intuitivních pracovních postupů. Zájemci mohou díky sadě nástrojů Workbench detailně prozkoumat možnosti nového enginu Enfusion a naučit se nové postupy moddování s velkým předstihem před vydáním Arma 4.

Hlavní vlastnosti Arma Reforger

● Herní režimy

Vydejte se na bojiště v jednom ze dvou herních režimů pro více hráčů. Vyberte si stranu a bojujte o ostrov Everon v konfliktu, nebo vytvářejte a spravujte vlastní bitvy v reálném čase v režimu Game Master.

● Multiplatformní titul

Autentický zážitek z Arma série je poprvé dostupný i na konzolích. Modifikovaný obsah není exkluzivní pro PC. Moddy si mohou stáhnout také majitelé konzolí díky vlastní platformě Workshop.

● Reforging Arma

Arma Reforger je všestranná kreativní platforma poháněná zbrusu novým enginem Enfusion. Každý aspekt hry lze modifikovat pomocí sady integrovaných nástrojů Workbench navržených s ohledem na potřeby komunitních tvůrců.

● Workshop

Rozšiřte hru o originální modifikovaný obsah nebo si vytvořte a sdílejte svůj vlastní! Workshop je vlastní integrovaná služba Bohemia Interactive, což znamená, že si moddy mohou užít jak hráči na PC, tak na konzolích.

● Workbench

Díky enginu Enfusion můžete Arma Reforger modifikovat pomocí stejných nástrojů, které používají vývojáři v Bohemia Interactive. Jediným limitem jsou technické schopnosti a představivost.

Arma Reforger vstupuje do předběžného přístupu a v současné době nemá žádné oficiální datum vydání verze 1.0. Hra opustí předběžný přístup, jakmile bude titul považován za kompletní. Přesto že interní vývojářské týmy přesouvají své zaměření směrem k vývoji Arma 4, Bohemia Interactive slibuje soustavnou podporu Arma Reforger.

Zdroj: Tisková zpráva

Arma Reforger

xsx
Bohemia Interactive, Bohemia Interactive
Datum vydání hry:
16. 11. 2023
Žánr:
Střílečka, Simulátor, Strategie, Taktická
KARTA HRY

Komentáře