Nový trailer na NHL 19 ukazuje kolizní fyzikální systém

novinka  30
Martin Šmíd, 20. 7. 2018 23:04
Vývojáři ze studia EA Sports dnes vypustili nový trailer na svoji připravovanou hokejovou hru NHL 19, který se zaměřuje na kolizní fyzikální systém. „Kolize v NHL 19 jsou realistické, různorodé a zábavné, a to díky přepracovanému systému fyziky a napadání. Hity ovlivňuje rychlost, úhel při srážce a fyzické parametry hráče, takže s novými animacemi a citlivějším ovládáním působí vše ještě realističtěji. Čtěte dál a zjistěte, jak kolizní fyzikální systém dělá z NHL 19 opravdu věrný hokejový zážitek,“ říkají vývojáři. Na trailer se podívejte níže v novince, kde naleznete ještě další informace.


Síla jako P.K.

Zjednejte si na celém hřišti respekt zásluhou autentických hitů, které jsou ozdobou fyzické stránky hry. S novými animacemi a důrazem na úhel srážky a rychlost nabízí kolizní fyzikální systém v NHL 19 celou řadu parádních střetů a nárazů, které jsou jako stvořené pro herní styl, jaký vyznává například P.K. Subban.

Vše je o načasování

Cíl přepracovaného kolizního fyzikálního systému byl dvojí: přinést hráčům oku lahodící zážitek a zajistit, aby hra reagovala očekávaným způsobem. Kromě fyzických parametrů hokejistů, jejich síly a dovednosti hře do těla vás kolizní fyzikální systém donutí při rozhodování o potenciálním napadení protivníka přemýšlet o detailech, jako jsou úhly, rychlost a postavení. U hitů jsme provedli některá vylepšení, jejichž výsledkem jsou realistické kolize a větší směrová kontrola nad těmito srážkami. Naberte rychlost, vyrazte přímo k protivníkovi a předveďte hit, který ovlivní další vývoj utkání, nebo jednoduše s pomocí levé páčky se obloukem a za pomalého bruslení vydejte ke svému cíli.

V obou případech se budete moct přesně rozhodnout, jak chcete do soupeře vrazit, a výsledky vašeho počínání budou v NHL 19 přesnější než v předešlých ročnících. Reakce v reálném čase, o něž se stará právě kolizní fyzikální systém, v tandemu s RPM a vylepšeným bruslením znamenají, že svou hru do těla budete schopní ideálně načasovat.

Žádné dva hity nejsou stejné

Jestliže se vám podaří protivníka sestřelit, všimnete si nových animací, které jednak vypadají realističtěji a jednak zohledňují směr nárazu. Výsledek hitu ovlivňuje rychlost a úhel kolize, takže nahánění soupeře zezadu a následné strčení bude mít za následek velice odlišné kolize oproti například ataku ramenem z klidové pozice.

Část této variability má co do činění s unikátním systémem napínání končetin a fyzickými parametry hráče, jelikož kolizní fyzikální systém v NHL 19 mnohem přesněji distribuuje sílu nárazu po celém těle. Končetiny, svaly a klouby nyní absorbují sílu očekávaným způsobem, proto se také po velkých srážkách hokejisté poroučí k ledu jako ve skutečném životě. To se vztahuje na oba účastníky kolize, protože u atakujícího hráče dojde při napadání soupeře u hrazení k zachování pozice těla, místo aby se od něj prostě jen odrazil.

Důležitou roli hrají také relativní úhly mezi hráči zapojenými do kolize, jelikož to má dopad na distribuci síly a výslednou animaci hitu. Naražení do středu protivníkova těla přinese ve výsledku dost odlišnou kolizi oproti třeba zasažení části ramene, neboť úhly, rychlost, fyzické pnutí a nové animace zásahu společně vytváří prakticky neomezené množství variant srážek.

Hlídejte si výdrž

Velkou roli v letošním ročníku v případě hitů hraje také výdrž, která ovlivňuje schopnost náraz absorbovat. Je-li výdrž vašeho hráče ke konci střídání na nízké úrovni, vyhněte se srážkám za každou cenu, protože to má neblahý vliv na rychlost, s jakou se hráč dostane zpátky na nohy. Pokud se ocitnete v NHL 19 v nesprávném postavení, návrat do bezpečného obranného postoje vyžaduje ještě větší porci výdrže.

Citlivé ovládání vám sice umožňuje okamžitou změnu směru, odvrácenou stranou mincí je však rychlejší úbytek výdrže, proto se vyhněte náhlému zastavování a rozjíždění, pakliže to není úplně nezbytné. Sledování hráčovy výdrže vám pomůže při strategických rozhodnutích, kdy se například s ohledem na šetření energie uchýlíte raději jen k vypíchnutí puku. Proto až si budete zásluhou vylepšenému koliznímu fyzikálnímu systému v NHL 19 užívat nekonečného množství unikátních hitů, pamatujte na výdrž.

Zdroj: Tisková zpráva

NHL 19

ps4xone
EA Games, EA Sports
Datum vydání hry:
4. 9. 2018
Žánr:
Sport
KARTA HRY
8/10

Komentáře