Nové nabídky práce studia Naughty Dog spustily spekulace o PC verzi TLOU 2, realita je ale jiná

novinka  52
Martin Šmíd, 20. 1. 2020 17:53
V posledních dnech se hodně spekuluje o PC verzi tři roky staré akční hry Horizon Zero Dawn, která byla doposud exkluzivní pro konzoli PlayStation 4. Se spekulací přišel minulý týden respektovaný herní novinář Jason Schreier z Kotaku. Ten navíc následně naznačil, že by se mohly na PC v budoucnu podívat i další PlayStation exkluzivní hry. Spekuluje se hlavně o hře Dreams, u níž by popravdě dávalo smysl vydání na více platforem. I proto se nyní všem nepatrným náznakům přikládá velká váha. Jako třeba inzerátu studia Naughty Dog, v němž se hledá programátor se zkušenostmi s architekturami grafických čipů GCN od AMD a CUDA od NVIDIA. Jakmile se inzerát objevil, začala se šířit internetem spekulace, že studio Naughty Dog plánuje PC verzi své očekávané akční hry The Last of Us Part II. Jak se ale ukazuje, někdy je lepší krotit vášně a zjistit si všechny podrobnosti a hlavně fakta. Stejnou informaci totiž Naughty Dog používá ve svých inzerátech už od roku 2013. Tedy dlouhých sedm let, ale spekulace o možné PC verzi jeho her se objevila až nyní. Přitom vysvětlení je zcela logické. Studio Naughty Dog prostě jen hledá někoho, kdo má zkušenosti s moderními grafickými architekturami, případně s dalšími technologiemi. Netvrdíme, že The Last of Us Part II na PC vyjít nemůže a nikdy se na tuto platformu nedostane, ale inzerát studia Naughty Dog na to ani trochu neodkazuje. Pokud by se navíc PC verze připravovala, je velmi pravděpodobné, že by se o ní postaralo nějaké externí studio a ne přímo Naughty Dog.

Nová nabídka práce z letošního roku, která spustila spekulace

Nabídka práce z roku 2018

Jak na redditu následně dodávají, jde o klasickou generickou nabídku práce. Naučit někoho, kdo umí pracovat s GPU od NVIDIA s GPU od AMD totiž trvá kratší čas, než někoho, kdo nemá s ničím zkušenosti. 

Původně s článkem přišel jako první server jackofallcontrollers, který je znám pro clickbait články. Nedávno přišel i s informací, že Sony koupila studio Kojima Productions. Čerpal přitom jen z toho, že zástupci Sony navštívili Kojimu v Japonsku.

Zdroj: reddit

The Last of Us: Part II

ps4
Sony Interactive Entertainment, Naughty Dog
Datum vydání hry:
19. 6. 2020
KARTA HRY
10/10

Komentáře